Bloemen in bloemenwinkel

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 117
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Over een poosje hopen we over de bloemenwinkel te gaan werken. Wie weet leuke (platte en driedimensionale) werkjes die met een bloemenwinkel te maken hebben? Deze werkjes zijn bedoelt voor kinderen uit groep 1/2. Welke materialen ervoor gebruikt moeten worden, doet er niet zoveel aan toe. Alle ideeen van harte welkom!
Alvast hartelijk bedankt!
Groetjes Marleen


Ik heb laatst met mijn zoontje bloemen gemaakt van danoontjes. De beker waar dit in zit is al gekleurd. Je knipt de horizontale rand eraf en knipt het bekertje in tot aan het rondje. De flapjes buig je wat naar buiten en zijn de bloemblaadjes. Je laat ze kleine piepschuim of wattenballen schilderen en gebruikt deze als het hart van de bloemen. Dit alles doe je op een satéprikker of ijzerdraad er zijn ook speciale groene bloemprikkers in de hobbywinkel. En je hebt een mooie bloem.
Groetjes Ingrid Lambregts

Je kan bloemen maken met papier en theezakjes. Of je laat bloempotjes kleuren en dan maak je van papier en karton een bloem en deze zet je er dan in.
Je kan een tekening laten maken van wat er in een bloemenwinkel verkocht wordt.
Je kan ook een zonnebloempitje in een potje leggen op watten, de kinderen kunnen dan kijken wat er met dat pitje gebeurt en hoe het pitje tot bloem komt.
Colinda Veenstra

Goedkope en oude fotolijstjes, glas verwijderen en er zelfgemaakte bloemetjes in laten plakken. kunnen platte bloemetjes zijn maar ook leuk met bloemetjes gemaakt van rietjes is erg leuk.
gr. Ine

Je kunt leuke kleine kaartjes maken voor aan een plant of bos bloemen. Ook met tijdschriften plaatjes.
Succes
H Bosch

je kunt hele kleine bloempotjes kopen van 6 of 7 cm in doorsnede. Die kun je vullen met gips en daarin 'plant' je dan een bloemetje. Hiervoor gebruik je een motief van een simpele bloem. Het hart van de bloem kun je maken met bijvoorbeeld confetti. Het steeltje kan een ijscostokje zijn. Je kunt er ook nog een blaadje aan plakken en je hebt een fleurig geheel. Bovendien hoeven deze bloemen geen water.
succes en groeten Marian

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes