Behangbloemen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 166
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb heel veel bloemen in alle maten gemaakt van behangpapier, deze gaan gebruikt worden bij een vakantie voor bejaarde. Hoe kun je dit leuk en origineel brengen. Ze willen ze op tafel leggen maar ben bang dat dan effect helemaal weg gaat of de bloemen kris kras verdwijnen. Dacht ze op een lap als loper te naaien of op een tafelkleed, maar misschien zijn er veel betere ideeën. Ze kunnen misschien ook als slinger?
Zou heel fijn zijn als er ideeën binnen komen en alvast erg bedankt.
Voor foto's zie: Behangbloemen
Met vriendelijke groet
Mathilde Kouwenhoven


Als je door het middelpunt een draad naar achter haalt en ze dan ophangt b.v. boven een tafel heb je als je aan tafel zit een hele lange rij mooie bloemen boven je hoofd en tafel.
gr Harriette

Prachtig gemaakt! Wel een werk hoor! Het idee van de loper lijkt me erg leuk. Je kunt er ook een lopertje van maken voor over een lange tafel. In plaats van stof kun je ook effen tafelzeil gebruiken.
Een paar (aanvullende) ideeën: Gebruik ze als onderzetters (even plastificeren met plakplastic), naambordjes (batchjes) voor bejaarden en/of de begeleiders, een mooie slinger door de kamer of een slinger van een paar bloemen onder elkaar hier en daar door de ruimtes hangen, of versier een kozijn ermee. Als je de ruimte en activiteiten ziet/weet, kun je vast nog wel meer toepassingen bedenken. Misschien iets op de kamer van de bejaarden. Een leuke bloem op het bed/nachtkastje/badkamer met een kleinigheidje erbij.
Groeten,
Margriet

Hier misschien een leuk idee voor de behang bloemen.
Bij de Doe het zelf zaken is tafelzeil te koop zonder opdruk of iets, als je dat er overheen legt blijven ze op zijn plaats en schoon.
Ook leuk voor kindertekeningen e.d.
Groeten Carin Olyerhoek

Je bloemen zien er heel fleurig uit
Ik zelf heb 12 jaar bij de oudere gewerkt. Het viel mij altijd op dat die muren erg kaal en saai waren! Nou pimp ze maar is op met deze mooie bloemen! En het zonnetje zal weldra op de muur gaan schijnnen.
Veel succes!
Dymphy

Misschien kan je alsnog die bloemen op tafel leggen en er een doorzichtig plastic zeil over doen. Die maak je dan aan de hoeken en evt. tussenin als ‘t een lange tafel is, vast met van die speciale klemmen om tafellakens vast te houden.
Of je maakt die bloemen gewoon vast hel kleine stukjes doorzichtig plakband of iets dergelijks aan dat plastic zeil en legt het met de goede kant boven op de tafel.
Groetjes
Cecile

Wat mooi gemaakt, heel leuk! mijn ideeën zijn: een slinger maken, lekker fleurig. Een schilderij maken met deze bloemen, op canvas plakken of met splitpennen, kunnen ze ook nog draaien. Wandkleed maken met deze bloemen erop (bijv. op Jute, oud laken). Placemat: papier A3 formaat en versieren met bloemen, plastic omheen doen. Stokje (bijv.grote satepen, plantensteunstokje o.i.d.) aan de bloem plakken, zodat je de bloem in een vaas kan zetten.
Groet, Ananda

Het is misschien leuk om deze bloemen van behang om de deurpost heen te maken, zodat de bejaarden eronder door kunnen lopen. Een feestelijk entree dus.
Je kunt er ook een mega groot boeket van maken door de bloemen aan twee kanten op houten stokjes te lijmen die verschillend van hoogte zijn.
Maak de bloem op een kartonnen map, waar de uitnodiging in zit of om foto`s in te bewaren.
Groetjes Netty Reinders

Maak een paar mobiles met bloemen. Ook een gordijn van bloemen voor het raam of a/d muur staat leuk.
Goetjes Ine

Misschien kun je ze aan de muur hangen, met plakband of met van die buddies (een soort vierkante kauwgompjes die je er later weer af kunt halen zonder beschadiging aan de muur). De bloemen gaan dan niet zo vlug weggehaald worden en telkens als ze er eentje zien, gaan ze denken aan jij die de bloemen daar gehangen hebt. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Laura

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop