Boekenlegger haken

Ingezonden door: Jelly Hondebrink
Knutselitem nieuwsbrief nummer: 216
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ik weet het dit is geen idee van mij zelf ik heb het patroon ook ergens gevonden.
Maar ik heb het gebruikt voor een gezonde traktatie in groep 3.

Ik moest er 45 maken want de kleinzoon vond het zo leuk dat hij en de kinderen en de meesters en juffen er op trakteren wilde.
Het is een boekenlegger en de meesten vinden het zo leuk maar oorspronkelijk moest de tong eigenlijk uit de mond komen, maar zo kun je beter het gezicht van de kikker zien. Zie de foto hieronder.
Voor groep 3 is het zeker een leuke traktatie omdat de meeste kinderen dan zelf leren lezen.

Dan volgt hier het patroon:

Je hebt nodig wit rood en groen katoen garen. (ik vind het met katoen garen het mooist) Maar gebruik je eigen fantasie, ik heb een kraaltje op het oog genaaid maar een zwart kruisje kan ook, maak maar restjes op en een haaknaald. Ik heb katoen garen met haaknaald 3

Oog: 6 vasten in een ring ik gebruik hiervoor de magische ring, dan met groen in elke vaste 2 vasten = 12 vasten.

Tong: met rood 42 lossen als ketting haken aan beide zijden 40 halve stokjes haken.

Nu haak je een tweede oog als hier boven, de draad niet afhechten maar nu haken we met 3 vasten de tong er aan. Dan het andere oog met 2 vasten. Zonder keer losse terug met vasten en 2 steken van het oog doorhalen met halve vasten, nu nog 1x terug haken met vasten op de zelfde manier.
Kijk zelf dat het niet te breed word, het ligt er nog wel aan welk garen je gebruikt.
Aan de achterkant onder het oog 1 vaste Ī 8 lossen en 1 vaste onder het andere oog. Dan nog 10 vasten in de lus van 8 lossen.
Boekenlegger klaar. Werk het af met een kraaltje of wiebel oogjes of wat ik al eerder vermeld heb met een andere kleur een pupil maken.
Eigenlijk hoort de tong uit de lus van 8 vasten te komen, dan steekt hij echt de tong uit, maar zo zie je er de kikker beter in. Kijk zelf wat je leuk vindt.Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje