Plastic bordjes versieren

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 158
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Hallo allemaal, ik ben op zoek naar knutsel ideeen voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Ik ben op zoek naar een leuke activiteit met plastic bordjes.
Miranda


Verf de bordjes met verf die geschikt is voor plastic.
Groetjes Corrie de waardt woudenberg

Bijvoorbeeld met blauwe verf als Delftsblauw!
https://www.knutselidee.nl/ideeen/delftsblauwbord.htm

Je kan met ongekookte macaroni er een figuur in plakken en dan heb je iets leuks om aan de muur te hangen. Een poezenkop bijvoorbeeld of een bloem. Je kan de macaroni ook een kleurtje geven.
Arja

Persoonlijk maakte ik reeds diverse plastiek bordjes beplakt met plaatjes van 3d bladen en servetten. Eerst bevestigen met servettenlijm - na drogen nog enkele lagen servettenlijm. (Na elk laag goed laten drogen.)
Kan dan wel met vochtige doek afgewassen worden, doch liefst niet in vaatwasser
Zie op de website enkele voorbeelden.
https://www.knutselidee.nl/nieuws/werkstuk020.htm
veel plezier ermee
groetjes, Rita

Je kan er tamboerijnen mee maken.
Als je het simpel wil houden: Perforeer de zijkant van het bord en bevestig belletjes aan de zijkanten.
Iets moeilijker: Doe wat rijst of een ander materiaal dat rammelt op een bord en bevestig er dan een ander bord op. Daarna kan je dan nog belletjes aan de zijkanten hangen. Als de kinderen verschillende materialen gebruiken, maakt elke tamboerijn een ander geluid.
Laat de kinderen de 'bordtamboerijnen' mooi versieren met lintjes, verf, papier, knopen, vilt, enz.
Je kan er ook maskers mee maken. De leerlingen snijden gaten in het bord voor de ogen, de neus en eventueel de mond (bij kleine kinderen kunnen volwassenen dit best doen) en versieren hun masker. Bevestig een koortje aan de achterkant van het bord zodat de leerlingen hun masker kunnen aandoen.
Mvg, Els Hautekeete

In groep 8 van de basisschool hebben we wel eens een zon gemaakt van 2 plastic bordjes:
We moesten toen 2 plastic bordjes op elkaar leggen (zodat het een beetje bol wordt) en dan met papier machť het mooi rond en een beetje bol maken. Als laatste laagje moesten we uit allerlei tijdschriften kleine stukjes scheuren, zodat we dat erop konden mozaÔeken. Je kiest dan wel een mooie kleur uit die bij de zon past. Als allerlaatst knipte we uit geel of oranje karton zonnestralen. Een er vrolijk en fleurig idee voor deze herfst.
Marijn van Remmen

1) Je kunt op de bordjes een wc-rolletje nieten en die vullen met klei of een stukje oase en er een leuk herfststukje van maken. Om het wc-rolletje heen leg je rode sierappeltjes, eikels, kastanjes enz.
2) Bordje kan ook een basis zijn voor een gezicht. Maak haren van garen plak dat vast of niet het vast. Van karton of papier ogen maken.
3) Bordje gebruiken om fantasie-eten te maken, leuke menukaart erbij leggen.
Succes!
Groeten Betsie

Nu zag ik laatst nog een idee op mijn werk. Daar werden allemaal dierengezichtjes gemaakt van het plastic bordje. Zo kun je bijvoorbeeld een leeuw maken. Laat de kinderen manen knippen uit stukjes papier of stof en laat ze ogen knippen. Zo kun je ook een olifant maken, aapjes enz enz. Pak gewoon voorbeelden van dieren erbij en dan laat je ze zelf experimenteren met materialen.
Superleuk idee voor dierendag.
Heel veel suc6
Marijn van Remmen

Van een plastic bordje kun je een vis maken. Knip vinnen en een staart. Plak deze tussen twee bordjes. Plak vervolgens ogen en schubben op de vis. Het mondje kun je eruit knippen.
Of ga schilderen met de kinderen. Doe 3 kleuren verf uit een tube op het bordje: rood, geel en blauw. Met deze kleuren kun je bijna alle kleuren mengen. Doe je er wit en zwart bij, dan heb je meer mogelijkheden. Als ondergrond gebruik je stevig wit karton. Klaar? Plakhaakje erachter en ophangen.
van Gerry

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop