Bordspellen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 096
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Heeft er iemand leuke ideeŽn voor het maken van spelborden of andere kleine spelletjes!
Kim


Je kunt in bijvoorbeeld Word (op de computer dus) een bordspel maken dat lijkt op ganzenbord. Het is aan te passen aan thema's e.d. Ik heb het wel eens gemaakt voor kleuters bij het thema 'vissen'. (zie bijlage)
Verder kan je bijvoorbeeld makkelijk spelletjes maken als blikgooien (oude blikken versieren met een smile, ballen van krantenpapier), ezeltje-prik (neem een stuk karton van een doos, teken er een ezel oid op, staart aan een punaise vastmaken en prikken maar). Je kunt ook een 'dartbord' maken door een rond stuk stevig karton te beplakken met vilt. Plak reepjes zelfklevend klittenband op pingpongballetjes en klaar is je spel. In de bibliotheek zijn denk ik nog tal van dit soort dingen te vinden. Succes!
Groetjes,
Arianne Petit
**
** Bordspel in MSword document staat op de volgende plek:
** Bordspel
**

Neem een groot stuk papier/karton (A3), teken daar een slingerweg op en verdeel die in vakjes. Maak je een vakantie spel dan is thuis de start en bv. de camping het einde en onderweg beleef je van alles bijvoorbeeld: pech onder weg (1 beurt overslaan), verdwaald, ( 3 plaatsen terug), kortere weg (verbinding maken tussen 2 stukken weg), bekend terrein (nog een keer gooien). Zo kun je ook bvb. een zwartepieten spel maken,
Je kunt ook zelf een memory spel maken door 1. tekeningen op de kaartjes te maken of door uit 2 dezelfde tijdschriften (gratis supermarkt bladeren) plaatjes te knippen en op kartonnetjes te plakken.
gr. Ans Uit de Weerd

- Je kunt een grote dobbelsteen maken met ipv cijfers kleine opdrachtjes op de verschillende kanten.
- Je kunt een levend ganzenbordspel maken met aparte opdrachten. Zelf heb ik vandaag (het was erg warm!) levend ganzenbord gedaan op de camping waar ik werk: tijdens het ganzenbord kwamen de kinderen een aantal opdrachten tegen (puzzels, raadsels, etc), soms moesten ze een vakje vooruit, achteruit, beurt overslaan... Bij het gooien met de dobbelsteen hadden we het volgende bedacht: 1 gooien = onder de watersproeier doorrennen, 2 = emmer water (of blikje water) over je heen, 3 = wasknijper met je mond uit een bak water halen, 4 = spelleiding nat spuiten, 5 = rondje om de boom rennen, 6 = watervrij. Op deze manier kun je natuurlijk heel veel verschillende soorten ganzenbord maken.
Groetjes,
Petra

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop