Bouwen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 092
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

We hebben binnenkort een project met de hele school. Wie heeft er veel ideeŽn voor het thema bouwen? Wat realiseerbaar is voor bovenbouw?
groeten, Anna de Vries


Je kunt als subthema nemen 'gebouwen in de wereld' en dan de belangrijkste en mooiste bouwwerken vanuit de hele wereld behandelen. Bijvoorbeeld de Eifeltoren, de toren van Pizza, het Pantheon in Rome, het Colosseum, Tower Bridge, Big Ben enz. Laat de kinderen van diverse materialen de gebouwen namaken. In de bovenbouw kun je ze ook goed werkstukken laten maken op de computer over een bepaald bouwwerk. Muurkranten zijn ook altijd leuk!
Succes ermee!
Joyce

Creeer een eigen dorp/stad. Heel veel mensen kopen de huisjes van SOS kinderdorpen daar zit het patroon en al het materiaal kant en klaar in. In de speelgoedwinkel kun je ook een doos kopen met daarin soort gips waar je zelf stenen mee kunt "bakken" zit ook een patroon bij. Verder kun je o.a.bij Heutink kant en klare blauwe bouwstenen van rubber met plakrand kopen. Veel bouwplezier!
Groetjes Dineke

Je kunt met het thema bouwen bijvoorbeeld laten onderzoeken wat voor een "spul" stenen het beste bij elkaar houd en of dat water enz. tegenhoud.
Groetjes Marlie

Wij hebben op school bij het thema bouwen gebouwen gemaakt met suikerklontjes. Net echt!
Succes, Wilma

Met de bovenbouw kun je een maquette maken: dat kun je doen met papier-machť, of met papierstroken, met klei, met allerlei verschillende maten doosjes, noem maar op. Je kunt de kinderen eerst een soort bouwtekening laten maken. Bijvoorbeeld in groepjes iedereen een gedeelte laten ontwerpen. En dan uiteindelijk alles samenvoegen. Dit is dus een heel project. De kinderen zullen het denk ik wel interessant vinden.
Succes!!
Groetjes, Petra

Ik heb een keer in de bovenbouw huisjes laten maken van stevig karton. (triplex zou ook kunnen). De muren hebben de kinderen volgeplakt met "steentjes" van gips. Om voldoende malletjes te hebben voor de steentjes, gebruikten we lege kauwgum "strips". Voor het dak hebben we oude fietsbanden verknipt tot singels.
Een ander idee is om van tempex steentjes te branden. De steentjes zijn met alabastine te metselen tot een leuk gebouw. Met groep 8 hebben wij er toen Romeinse en Griekse tempels van gemaakt. Als je niet genoeg tempex-snijders hebt, kun je van figuurzagen tempex-branders maken. Het snijdraad is te koop in een handenarbeid zaak, plak een grote 9 volt batterij aan de figuurzaag en verbind de contactpunten van de batterij met twee draden met krokodillebekjes aan de snijdraad. Zo kunnen meer kinderen branden.
Veel succes.
Marianne Jansink

Toen ik in de laatste klas zat van de basisschool, hebben we ook het thema bouwen gehad. We hebben toen van reepjes stevig papier die we dubbel moesten vouwen bouwwerken gemaakt. Ik vind het een beetje lastig uitleggen, maar de strookjes krijgen dan van bovenaf gezien dit idee:<
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, want het was echt heel leuk. (Bouw er bv de eifeltoren van )
Groetjes, Inge

**
** Ook leuk om naar te kijken
** Bouwen met kranten
**
** Bouwen met cocktail prikkers
**

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop