Bussen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 126
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Al jaren eet ik producten van Herbalife. Nu zitten die verpakt in witte plastic bussen met schroefdeksel en het is gewoon zonde om iedere maand 2 bussen weg te gooien. (Wat ik nu dus wel doe.) Het formaat is: 19 en 12 cm hoog, de doorsnede is 10 cm. Graag zou ik er mee knutselen met peuters, maar ik loop me suf te piekeren wat dat dan zou kunnen zijn! Wie heeft een idee?
Met vriendelijke groet,
HenriŽtte Flach


Ik had koffieblikken daar heb ik met de kinderen penhouders en spaarpotten van gemaakt. Met papier beplakken benen en voeten laten uitsteken zo ook bijv. de handen/poten en de hoofden/koppen er boven uit. Ik heb dit met peuters van 2 -3 jaar gedaan. Laat ze het wel zelf doen hartstikke leuk wat het wordt.
Veel plezier Thonia

Plastic witte bussen met schroefdeksel? Ik wou dat ik er 20 had. Heel leuk om - met carnaval in het verschiet - er schudkokers van te maken. Laat de peuters ze beplakken met stukjes plastic (van plastic tassen) of lapjes stof. Vul ze met rijst of macaroni of zand of nog iets anders. Maak er een spelletje van door de peuters te laten horen wat het verschil in geluid is met een andere vulling. Alaaf dan maar!
Petra van Heugten.

Een stuk plastic of papier erover, vastzetten met elastiek en je hebt een trommel. Eventueel de bussen eerst versieren.
Groeten, Berit

Mijn idee, maak er een spaarpot van en beplak het leuk!
Marrigje

Jacqueline Lindekens stuurde een idee voor een Servetten vaas welke misschien ook met deze bussen gebruikt kan worden.

Kun je er voor moederdag geen leuke voorraad bus van maken door ze te laten beplakken met papier of draadjes?
Veel succes er mee Sijcolien Smith

Wij hebben met deze bussen vorig jaar rammelaars voor de carnaval geknutseld. De kinderen hebben de bussen met allerlei leuke (glitter)figuren beplakt en daarna hebben we er macaroni ingedaan. Sommige kinderen gaven aan dat ze de bus als opbergdoos wilden gebruiken.
Je zou ook nog een stok in de bodem kunnen bevestigen en deze met rammelende dingen zoals kroonkurken en belletjes versieren.
Met mijn dochter heb ik er ook een keer een lampion van gemaakt door er met een stevige prikpen gaatjes in te prikken. Daarvoor had zij eerst figuren erop getekend met een watervaste stift.
Gr. Gerrie

1.)Beplak ze met theezakjes, en laat ze mooi inpakken. Een leuk cadeautje voor moederdag.
Eigenlijk kan je er allerlei 'voorraadbussen' van maken; afhankelijk van wat je er in zou willen doen, iets toepasselijks beplakken of beschilderen
2) Laat ze er op schilderen, en maak er een leuke vaas van, ook al weer voor moederdag
Corrie van der Steen

Misschien kunt u lampions maken van de bussen. De kinderen kunnen plaatjes meenemen of uitknippen uit boekjes. Je maakt er gaatjes in en haalt er een ijzerdraadje door. Je maakt een lampion houder en doet er een lampje in die werkt op batterijen.
Veel plezier
Nathalie

Je kunt deze bussen beschilderen of beplakken met leuke plaatjes enz. in de deksel maak je een gleuf en klaar is je zelfgemaakte spaarpot.
Groetjes Anita

Indien deze dozen wit zijn kan U deze beplakken met servetten en daarna een hobbyvernis over zetten dan kunnen ze gebruikt worden als opberg- of voorraaddoos of eventueel ook als vaasje. Zijn het gekleurde dozen, kunt U speciale folie kopen op witte achtergrond waarop de servetten eerst worden gekleefd.
veel succes
Catharina Huysmans

Maak een spaarpot van de bussen. In de deksel maak je een gleuf waar een twee euro stuk in past. Alle andere geldstukken passen dan ook. Beschilder de bussen met de peuters met verf. Je kunt ook nog glitters eroverheen strooien zodra de verf nog nat is, dan blijft het goed zitten. Eventueel nog faom-stikkers erop plakken en je heb een kleurig geheel. Wij hebben nog zo'n spaarpot van ons zoontje van de creche die gaat al jaren mee want hij wordt volgende maand alweer 10 jaar.
Groetjes en knutselse
Carla van den Berge

Misschien is het leuk om er poppetjes van te maken: verf de potten in 3 kleuren. Bovenste deel is 't hoofd, middelste deel het shirt en het onderste deel het onderlijfje. Gebruik muizentrappetjes als armen en benen en plak grote eivormige stukjes papier op het hoofd voor de ogen.
Teken er met een viltstift een mond op.
Natasja de Jong

Misschien kun je met die bussen spaarpotjes maken.
In de bus maak je een gleuf. De vorm van het deksel neem je over in vilt en kleef je op het deksel. Je kleeft er wiebeloogjes op en een pompon voor het neusje het mondje kan er met stip worden op getekend. Voor de pootjes kan je stukjes kurk nemen of kralen. De bus zelf kunnen ze beplakken.
Groetjes
Hans D'Ooghe

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes