Cadeau voor de meester

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 142
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben klassemoeder van groep 5. Ze hebben een meester die 60 jaar word.
Het is een man van principes en wil ook graag Meester + achternaam genoemd worden. Wat moet ik de kinderen laten knutselen voor deze man? Het moet natuurlijk wel iets bijzonders zijn omdat de meester 60 wordt. Maar ook weer niet te moeilijk om te maken.
Groetjes, Marloes Donders


Het klinkt alsof de meester een echte heer is. Je zou met de kinderen een stropdassen kunnen maken, van witte stof zijn ze niet moeilijk te maken en je kunt de kinderen ze laten versieren met stofstiften en evt.andere frutseltjes erop. Er zou ook een deftige hoge hoed gemaakt kunnen worden (van papier, wel even een volwassenenhoofdomtrek meten), bij wijze van 'verjaardagskroon'.
Met vriendelijke groeten, L. Broers

Meesters hebben vaak interesse voor de natuur. Hij ook? Dan kun je de kinderen een vogelboek laten maken, een vlinderboek of een zoogdierenboek. Een foto van het dier, een tekening van de kinderen zelf ernaast en een korte omschrijving.
Houdt hij meer van koken (daar krijgt hij binnenkort ook meer tijd voor) laat dan de kinderen een lekker recept (van hun vader/moeder) overschrijven en versieren. Bij de Albert Heijn verkopen ze mapjes om recepten uit de winkel in te stoppen, zo kun je gemakkelijk een kookboekje maken.
Succes ermee,
Groet, Marleen

Misschien kun je achterhalen wat zijn interesses zijn/hobby's?
Het cadeau in een beetje oude stijl van vroeger aanbieden. Iets met een oud schoolbord of een collage van plaatjes van vroeger en nu, zoals oude foto's etc.
Heel veel succes!
Groet, Petra v. Essen

Is het een idee om elk kind iets te laten tekenen, schrijven oid en dat allemaal in zo`n insteekfotoalbum te doen. Dan heeft meester een leuk aandenken.
Groet Hanneke Folkers

Maak een grote collage en lijst die in
Neem vierkante blaadjes papier (gelijk aan het aantal kinderen), bedenk welke maat je neemt, want als je ze allemaal naast en onder elkaar legt heb je al gauw een groot geheel)
Teken op de velletjes met potlood een spiraal (hoeft niet helemaal symmetrisch.) Misschien kunnen je kinderen dat ook wel zelf. Laat de kinderen ze met felle kleuren inkleuren, na een gedeelte steeds overgaan op een andere kleur. Zet in het hart van de spiraal klein de naam van het kind. Leg al de blaadjes in een mooie compositie naast en onder elkaar. Plak ze vast op een vel karton/papier en lijst in.
Let wel op dat je een aantal hebt waarmee je een vierkant of rechthoek kunt maken i.v.m. het inlijsten (vul eventueel aan met een spiraal van jezelf, de directeur etc.)
Het wordt een heel kleurig, gezellig geheel.
Succes
Corrie

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop