Carnaval Tips

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 170
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

carnaval masker
wat heb je nodig
oude kranten
behangrslijm uitleg zie je op het doosje
verf
plastic zak
handdoeken
schaar
Je begint met de plastic zak te vullen met handdoeken tot je de vorm hebt die je wilt.
Je neemt de kranten en knipt of scheurt er stroken van en begint deze erop te plakken met behangerslijm. Minstens 10 lagen als je er een stevige masker van wilt maken.
Dan begin je met de wenkbrouwen de mond en neus een begin te maken je propt het naar keuze en plak je erop. Doe er nog wat stroken over.
Je laat het drogen en dat kan lang duren. Dan nog verf erover en klaar. Je kan de zak er dan uithalen en dan maak je er gaatjes in om op te zetten met touwtje of elastiek.
Tip: Je kan het ook maken met een ballon
Lina

hawaiaanse bloemenketting
Neem een touwtje en rijg hieraan verschillende kleuren papieren bloemen. Eventueel een paar kralen tussen de bloemen. Neem niet te vaak dezelfde kleuren!
Je kunt het voor carnaval gebruiken
Lynn Bruers

Carnavalsmaskers maken
Nodig: Verf, knikkers, schoenendoos, maskers, elastiek, plakband.
Je print een masker uit. Je plakt deze in de schoenendoos. Je laat wat druppels verf op je masker vallen. Doe de knikkers in de doos. Doe de doos dicht en rollen die knikkers. Klaar met rollen? Dan haal je de knikkers eruit en je masker. Laat hem drogen en knip hem later uit, knip de ogen eruit en maak er een elastiekje aan zodat je hem op kunt zetten.
Let wel op dat de schoenendoos groot genoeg is voor het papier en peuters vinden dit erg leuk, want ze zien niet wat ze aan he maken zijn.
Kim van Haaren

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop