CD-doosjes gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 127
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ik heb ontzettend veel lege cd-doosjes liggen. Ik werk in groep 4 en zou graag daar iets mee willen knutselen met deze kinderen. Heeft iemand een idee? Misschien iets voor vaderdag of moederdag?
Groeten,
Sabine van Wamelen


Bij techniek op school moesten wij een tangram maken. Meet de maat op van de binnenkant van het cd-hoesje. Snijd een stukje plastic van die maat uit zodat het precies in het doosje past. Laat de kinderen dan een mooie tekening maken met watervaste stift op het stukje plastic. Of schrijf er een mooie tekst op. Snijd het dan in verschillende vormen. Niet in te kleine stukjes maar in ongeveer 6 a 7 stukjes. Stop de stukjes dan in het doosje en pak het mooi in!
Groetjes en veel plezier en succes!
Bastiaan

Met foto-tjes beplakken of met kleine steentjes, glitter of beschilderen.
Willie Lagraauw

Van de cd doosjes kun je een heel mooi lijstje maken.
Je neemt er het cd gedeelte uit en maakt met de kinderen een mooi gedicht met glitters ed.
Die doe je in het doosje en je hebt een heel mooi gedichtje in een schilderijtje.
Ook kan je de kinderen vragen een mooie foto van henzelf mee te nemen, pasfoto formaat is dan handig en die plak je op een papiertje en die laat je hen versieren.
In het lijstje doen en je hebt een mooi cadeautje.
groetjes Herma

Je zou er misschien een fotolijstje van kunnen maken. Je stopt er een leuke foto in die het kind meeneemt en gaat het dusdanig versieren zodat het gezicht of meer er zichtbaar van is. Bv door te laten beplakken of schilderen. Op de achterkant plak je een haakje en je hebt een fotolijst terwijl de foto niet beschadigd. Je zou ook alleen de rand kunnen versieren zodat de foto wisselbaar is.
Groetjes ingrid

Maak aan de binnenkant een mozaiek van houtstukjes (vierkante gekleurde houtfineerstukjes, te koop in hobbyzaken) doe deksel dicht en je hebt een leuk schilderijtje om op te hangen, doe tussen de deksel en het doosje een draad en je kunt het ophangen, eventueel een plakhanger aan de achterkant plakken.
groeten Betsie

Je kunt ze openklappen en er klokjes van maken. dan heb je natuurlijk wel uurwerkjes nodig.
Openklappen en het opstaande deel versieren. bijv met foto en dan versieren erom heen --> fotolijstje
Ik weet alleen niet meer of je de binnenkant eruit moet halen, maar dat merk
je vanzelf wel als ze niet blijven staan.
groetjes Miranda

Kan je niet liedjes die je elke week zingt met de kinderen opnemen, er een CD-tje van branden en dat voor vader- of moederdag laten geven. Bij ons op school werd altijd 1 pasfoto van de kinderen van de
schoolfotograaf op school gehouden. Als dat bij jou ook zo is kan je die uitprinten/vergroten en op het
doosje plakken. Dan is het wel een heel persoonlijk cadeautje. Anders een voorkant laten teken, schilderen, of kleuren.
Succes
Corrie van der Steen

Mijn dochter heeft op de scouting met de kinderen eens een doosje versierd met lijm strooizand, en schelpjes macaroni. Bestemd voor Vaderdag, het is erg leuk geworden. Daarin heeft ze een cd gedaan met allerlei liedjes die over vader gaan.
Corrie

Ik heb ook mijn lege cd doosjes afgegeven aan school. Ze hebben er het afgelopen jaar hun nieuwjaarsbrief in gestopt. Ze hebben van elk kind een leuke foto gemaakt, deze uitgeprint en deze voor in het cd doosje gestopt. De brief was zelf geschreven en mooi versierd. Opvouwen zodat het in het cd doosjes past en het is een leuk cadeau.
Veel knutselplezier
Groetjes Angelique vd Boogaard

Misschien is het leuk om een schilderijtje te maken van de cd-hoesjes!
Laat de kinderen een tekening/foto ofzo maken en doe die in dat hoesje. Leuk voor aan de muur!
Suc 6
Kim Cuiper

CD opnemen met een lied van de klas of het individuele kind en die met een foto van het kind op de voorkant geven. Hoeft niet duur te zijn. Kost wel een cd en enige ervaring met opneemprogramma's en een scan van de foto plus de uitgeprinte foto kan op gewoon papier maar ook op fotopapier.
Marjan Schulte

Het papiertje eruit halen en dan de pootje waarmee de cd vastzit voorzichtig uit elkaar halen, je heb dan het dekseltje en doosje waar de cd normaal in ligt apart. Het dekseltje omdraaien en dan weer voorzichtig de pootjes van dekseltje in het doosje doen. Als je het goed doet blijft het dekseltje rechtop staan. Je hebt dan een leuk lijstje. Het dekseltje wat rechtop staat kan je leuk versieren met plaatjes of iets dergelijks. Ik heb het zelf ook met kinderen op de basisschool gedaan. Leuk idee voor moederdag.
Daaf Eggebeen

Aan alle moeders vragen wat de favoriete song van de vaders is. Dit downloaden en op CD's branden. Hoesjes laten versieren door de kinderen met 'papa's leukste liedjes'. Zelf een uitdraai maken van de liedjes en de namen van de vaders erbij. Groot succes!
Katja

Met een leeg CD doosje kun je ook een leuke standaard maken.
De omschrijving vind je nu bij Kaart op een doosje
Veel knutselplezier.
Greet Vlaanderen.

CD doosjes, ja een idee vind ik zelf om er een fotolijstje van te maken, een passe partout/ lijstje knippen, die laten versieren, een foto in 't doosje, passepartout/lijstje opplakken, (niet uit laten steken, in ieder geval niet aan de onderkant) een steuntje aan de achterkant maken van een half vierkant met een randje omvouwen, plakrand, onderkant een beetje schuin knippen of snijden en achterop plakken, kan het cd doosje blijven staan, Voordeel is dat het een soort klein wissellijstje word waar iedere keer een nieuwe foto in kan.
Nell

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje