CD doosjes gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 117
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik werk op een kinderdagverblijf en heb nu een heleboel lege cd doosjes over waar ik iets leuks mee wil doen met de kids. (Misschien voor Vader- of Moederdag.)
Wie heeft er leuke ideeen?
Mira


Afhankelijk van de leeftijd kan je kinderen vanaf ongeveer 5 jaar leuke afbeeldingen laten plakken op de cd hoesjes. Eventueel proberen 3D ervan te maken, is afhankelijk van het kind zelf.
Een mooie foto op de cd hoes plakken zodat hun papa of mama een speciale cd hoes heeft om bij zich te hebben, eventueel versiert met knutseltjes, als je de binnenwerk eruit haalt kan je het als fotolijstje gebruiken.
Colinda Veenstra

Maak er een minispelletje mee. Bijv. een damspel met knoopjes. Of laat ze figuurtjes kleuren, prikken of knippen voor een tangramspelletje of voor boter, kaas en eieren of vier-op-een-rij.
Anneke van Moolenbroek

CD doosjes zijn altijd leuke fotolijstjes. Buitenkant versieren en aan de binnenkant leuke fotocollages kan overal neergezet worden
gr Ine

Wat dacht je van schilderijtjes maken of een fotolijstje.
succes Corine

Bij ons op het kinderdagverblijf hebben kinderen samen met de leiders een cd ingezongen. Hierbij is ook filmmateriaal. Misschien leuk om op de voorkant een tekening / handafdruk of foto van het kind te doen.
Groetjes, Janine

Je kunt in het cd-doosje een leuke tekening van het kind doen, of foto. Doe in de binnenkant een klein memoblokje en een klein potloodje, dan kan vader of moeder er de boodschappen in schrijven.
Groetjes van Corina.

Je zou met de hele groep liedjes kunnen zingen en die opnemen. Je hebt hier wel een goede microfoon voor nodig. Voor elke vader/moeder een cd met de liedjes en een leuke tekening gemaakt door hun eigen kind als hoesje en klaar is je cadeau.
Succes, Ellen

Met cd doosjes kan je er een tekeningetje van de kleintjes laten maken en deze er insteken met als vermelding speciaal voor mama enz met een leuk versje dat ze al kunnen leren. Succes zeker en vast groetjes vanuit Belgie
Gerda

Maak met het kopieerapparaat een afdruk van de hand van een kind. Doe je kopie als voorkant in het doosje. Maak dan van papier een nep CD bv. Met de tekst 'superpapa' of laat ze erop tekenen.
Ik heb dit met kleuters voor vaderdag gedaan. Vaders vonden het erg leuk
GM Schaap

Leuk met stickers en poŽzie plaatjes versieren.
gr. Christine

Op de voorkant van dvd voor wie het is (mogelijk foto of een versierde naam geschreven) Binnenin een tekening of 3d plaatje met sticker van hartje en reden waarom bv verjaardag, Moederdag enz. of zelfgemaakte knutselbloem. Achterkant: rijm met groetjes van diegene die dit geeft.
Heb ik veel keer gedaan, en vele leuke reactie op gehad
Groetjes fam Klepper

Momenteel ben ik aan het knutselen met lege cd-doosjes, hier enkele voorbeelden:
Koop glaspapier, teken een eenvoudige vlakverdeling op papier en knip in vlakjes, knip nu het glaspapier in dezelfde grootte en plak op het doosje. Maak hele dunne worstjes van klei, leg tussen de vlakken en schilder als het droog is grijs. Klem een touwtje tussen de doos en je glasraampje is klaar.
Of knip stukjes van rietjes, plak op verschillende plaatsen als een doolhof, enkele kralen die door de rietjes kunnen rollen, enkele halve rietjes van een paar millimeter om de kralen op te vangen en je hebt een spelletje.
Of koop 3D figuren, lijm een voor een in een doosje, onder de achterkant, op de achterkant, onder de voorkant, op de voorkant en neem een volgend doosje, je kan er zo max. 5 op mekaar plakken want dan verminderd de zichtbaarheid van de figuren, als je er 3 X 5 naast mekaar doet heb je een prachtige 'nieuwe' kijkdoos, laatste achterkant eventueel een landschap. Met vissen heb je een heus aquarium.
Of lijm twee geopende doosjes in een vierkant, naai door de ronde gaatjes en lipjes een derde doosje als dak, maak van karton een bodem, zet er je reserve wc-rol in en laat het papier door de verticale gleuf uithangen, plaats op de spoelbak van het toilet. Versier met deuren en venstertjes.
Groetjes Jacqueline

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop