Knutselen met cd's

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 036
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er ideeŽn om met Cd's te knutselen.

Er was ook iemand die 125 cd's voor Dirk-Jan had.
Ze zijn ondertussen denk al aangekomen dus hij heeft de ideeŽn nu nog harder nodig.

Kun je ook gebruiken om kaarten op te plakken, je kunt ze met een primer(dacht ik) eerst bewerken en dan beschilderen en als onderzetter gebruiken....zit het tehuis nu zonder poen, dan kun je ze ook nog verkopen wanneer je ze natuurlijk eerst beschilderd hebt!
Kortom ideeŽn zat.
Succes.
Ma Barney

Een algemene informatie van mijn kant is over het werken met cd's. Eerst dacht ik, dat je met hele cd's kaarten kunt maken en als je sterk bent ook met halve, maar met al dat geŽxperimenteer heb ik toch nog iets anders ook uitgevonden. Wanneer je namelijk de cd in kokend water legt, kun je hem met een gewone schaar in stukken knippen. Een idee dan is om een klein ovaal spiegeltje van een cd te knippen, dat in een passe-partout doen dat iets kleiner is en dan bloemetjes langs de rand.
Maria P.


Als peuterleidster ben ik ook een verwoed verzamelaarster van de cd's Met kerst hebben we er kerstballen van gemaakt. 2 cd's op elkaar plakken en bovenin een gaatje boren met een mooi lint er door. De kinderen hebben er toen glitters op geplakt. Het gaatje in het midden had ik met een mooie ster van plakplastic verstopt.
Ook kan je eer leuke foto lijstjes van maken. Weer 2 cd's op elkaar en op het midden een pasfoto. De achterkant kunnen ze versieren. Een halve w.c.rol met een inkeping fungeert als standaard.
Succes er mee.
Caroline Blaauw

Je kan met de glimmende kant van c.d's inderdaad heel veel doen bijv dit:
je hebt nodig:
Een 3-d vel, lijm, een oude cd, 3-d plakkertjes of 3-d plakband, een 3-d schaar of een nagelschaartje.
zo doe je het:
1:kijk welk plaatje je neemt
2:je plakt eerst het gehele plaatje op de glimmende kant van de c.d
3:je kan zelf beslissen wat je naar voren laat komen
4:maak er een leuke 3-d c.d van
doei
Paula(11 jaar)

Met die cd's kun je ook een leuke tl-verlichting maken,je neemt een tl-buis en "rijgt" er een aantal cd's omheen, desnoods kleur je eerst de tl-buis voor een heel apart resultaat.
Ook kun je kaarten maken met cd's, hiervan zijn div. boekjes in de handel (bij hobbyzaken).
Glazenonderzetters zijn er ook van te maken, plak aan de onderkant kleine stukjes vilt en maak er aan de bovenkant een leuke afbeelding op met speciale stiften.
Veel plezier Jolanda

Het ligt eraan of ze het kunnen maar je kunt er ook hele leuke drie d kaarten mee maken en dan op een braderie of opendag daar verkopen voor spullen of materialen.
Veel succes ermee groetjes van Honoree

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop