Wat kun je met oude CD's doen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 086
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Mijn echtgenoot is Cd's aan het opruimen en daar wilde ik iets mee doen. Ik wil er geen kaarten mee maken, maar iets anders doen. Behalve een mobile er van maken heb ik eigenlijk geen idee wat je er mee zou kunnen doen. Weet iemand hier iets leuks en origineels mee?
Groet
Sigrit


Een idee met oude cd's is het maken van een discobol. Je neemt een bol van piepschuim en breekt de cd's met een tangetje (zet wel een beschermbril op) en maakt kleine stukjes, deze kleine stukjes plak je op de piepschuimbal als een soort mozaÔek.
Groetjes
Jolanda

Je kan er een leuke klok van maken.
Koop een goedkoop batterij uurwerk. Plak het er achter, door het gat de as daarop de wijzers en zoek leuke cijfers die je erop plakt.
Ziedaar een klok.
Groetjes Toos Terpstra

Maak bijvoorbeeld een soort bloem met die cd's en hang ze dan op zoals je wilt.
Saar Peeters

Ik heb op discovery laatst een programma gezien. Ik weet niet meer hoe het heet, maar zij maakte van een oude bestelbus een complete nieuwe inrichting. Daar hadden ze een tafel gemaakt met oude lp's, ik vermoed dat het ook gaat met cd's.
Ze hadden een tafel met een rand gemaakt (ongeveer 1 Š 2 cm breed) en daar de lp's ingelegd en toen hebben ze er een soort hars of vernis overheen gegooid en dit laten drogen het spul werd keihard en bleef doorzichtig.
Misschien is dit een idee.
groetjes Nanja

Een onderzetter. Plak op een cd een leuk plaatje en plak eroverheen een stuk plakplastic. Ook leuk als cadeautje als je een setje van 10 geeft met bijv. allemaal plaatjes in dezelfde kleur. Als je de bovenkant van de CD niet mooi vind kun je daar ook een gekleurd papiertje overheen plakken en evt. weer met plakplastic afdekken.
Gr. Adrianne

Fotolijstje
Benodigdheden:
Lege cups van een waxinelichtje (Ī 10-12 p.p.)
oude cd
kleine fotohoekjes of dubbelzijdig tape
lijmpisto(o)l(en)
lijmpatronen
kranten
ophanglusje
evt. glitterlijmpennen
Werkwijze:
Maak de cups van de waxinelichtjes leeg van het kaarsvet met een schaar, mes o.i.d. Vouw 2 zijkanten naar binnen, zodat je een soort van lelieblaadje krijgt. Plak de 'lelieblaadjes' om en om in een rondje op de cd met het lijmpistool. Plak het ophanglusje aan de achterkant met hobbylijm. Plak 4 fotohoekjes op de goede plaats of plak er een foto op met behulp van dubbelzijdig tape. Voor het opplakken van de foto kun je zelfs het lijmpistool gebruiken. Het kan leuk zijn om op de puntje van de 'lelietjes' een stip met glitterlijm te doen in bijv. de kleur van de cd.
Gr. Adrianne

Plak een aantal stickertjes (bijv. sterretjes, klokjes, dennenboompjes) of andere kerstachtige figuurtjes uit gekleurd papier en plak deze op de zilverkleurige (onderkant) van de cd.
Hang ze daarna in de kerstboom dit ziet er heel speels uit en het schittert net zo als echte kerstballen.
Tevens is het erg kindvriendelijk want ze kunnen niet stuk.
groetjes en succes
Sanne

Plak op de bedrukte kant een stukje papier of stof en gebruik ze dan als onderzetter voor op tafel.
Je legt ze dan met de papieren/stoffen kant op de tafel tegen het krassen, de glimmende kant ligt dus boven. Deze kant is ook makkelijk schoon te maken met wat glassex
groetjes en succes
Sanne

Weet je wat ik doe met oude cd's?
Ik heb een paar verschillende kleuren markers gekocht. (Waarmee je overal op kunt schrijven.) En heb de kinderen ermee op de cd's laten tekenen. Met kerstmis hang ik ze in de kerstboom!
Gr. Angelique

Ik heb in het blad kreatief ooit een fontein voor buiten gezien die van cd's gemaakt is. Maar hoe precies dat weet ik niet meer.
Ina

Plak 2 CD's met de bedrukte kant tegen elkaar en maak hier gelijk een lintje tussen. Plak er wat leuke kerstplaatjes op en je hebt een kersthanger.
Groetjes, Ingrid Deelen

Je zou misschien op de oude cd iets kunnen knutselen en dit kunnen op hangen in de klas. Daarnaast kun je dit ook doen in het lege cd doosje.
Sandra Schonewille

Voor een schoolfeest hebben we het programma van de voorstelling in een leeg CD hoesje gestopt. De ouders kregen bij het binnenkomen in de zaal, zo'n doosje. Ik vond het zeer origineel.
Theelichtjes zitten in een aluminium kuipje. Houd de lege kuipjes bij. Je kan ze zo vouwen dat ze eruitzien als een bloem. Plak nadien de 'bloempjes' op de CD plaat.
groetjes, Odette
**
** Zie ook: Waxine roos
**

Van oude cd's kun je 3d kaarten maken of onderzetters. Je kunt ze leuk laten versieren met van alles en nog wat.
groetjes Saskia

Beplak de lege cd doosjes met vliegerpapier zodat je er raamhangers van kan maken of met gekleurd tekenpapier of eigen tekening zodat je er een onderzetter van kan maken.
Succes, Marlies

Van een cd maak je een leuke muurhanger als je er 3d figuurtjes opmaakt, letters erop van stickers: bijv van harte gefeliciteerd, een plakhanger erachter. Klaar.
Je kunt er ook een leuke onderzetter van maken, met cd stiften er op schrijven of tekenen.
groeten Betsie Dogger

Je kunt er erg leuke kerstballen van maken een boom vol. Leuk versieren met glitters of kerstslingers. Ook heel goed te gebruiken als deco. In de kerstboom als buitenversiering. Waait mooi en glinstert door de zon en de kerstboomverlichting.
gr Karin

1.) Vaak gebruik ik ze bij het kaarten maken (hele of stukjes kan ook, knippen met een goede schaar)
Plak op een vierkante kaart een (stuk) C.D., werk de rand af met een stickerrandje en plak over het gat een 3D plaatje
2.) Je kunt de buitenlaag 'cracqueleren' =laten barsten, door een CD in een bakje onder een laagje water te leggen en ca. 1 minuut in de magnetron te verwarmen. Probeer eerst uit met een paar 'lelijke' CD's zodat je
precies weet hoe lang hij in de magnetron moet. Ligt namelijk bij elke magnetron anders. Daarna laat je de CD afkoelen en plat drogen. (verder zie 1.)
3.) Een mobiel: plak 2 CD's met de beschreven kant tegen elkaar en plak er tegelijkertijd een mooi lintje dat je dubbel hebt gevouwen met de open kanten tussen. Versier de beide buitenkanten met een 3D plaatje (kan aan beide kanten hetzelfde zijn, maar ook verschillend.) Leuk voor boven de wieg (zorg wel dat de baby er niet bij kan.)Deze kan je ook als raamhanger gebruiken.
4.) CD's zijn ook goede vogelverschrikkers bij b.v. je aardbeien/bessen. Hang ze zo op dat ze kunnen bewegen in de wind. Vogels schrikken van het geglinster.
Ik hoop dat je wat ideeŽn kunt gebruiken
Corrie van der Steen

Je kan misschien met die cd's, als je ze natuurlijk niet meer gebruikt, en als je een oud tafeltje of een oud doosje hebt, kan je het beplakken met die oude cd's. Natuurlijk met de glinsterende kant naar boven.
veel succes!!
groetjes Julie

Met die oude cd's kun je kerstkaarten maken, of andere kaarten bijvoorbeeld voor geboorte of verjaardag. Heeft leuke resultaten.
Als je meer cd's hebt kun je er ook een mobiel van maken, op de bedrukte kant kun je dan zelf een afbeelding op plakken, de glimmende kant hoef je niet te doen. (kan wel natuurlijk) Dit kan met drie cd's of meer wat je zelf wil. (ook leuk om cadeau te doen.)
Groet Arijette.

Sommige mensen gebruiken oude cd's om kaarten te maken. doe je dit zelf niet, kun je het aan iemand geven die dat wel doet. En leeg cd doosje zou je kunnen gebruiken om een zelfgemaakte cd (muziek die je via je computer hebt gedownload) te gaan hergebruiken.
gr. Josette

Ik ga zelf met cd's op de club dat is de leeftijd van 7-9 jaar een cd kalender maken! Is misschien een leuk idee
Claudia

**
** Zie ook: Voorbeeldwerkjes van Mien van Gulik
**

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop