Champagne glazen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 121
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb een hele lading wegwerp champagneglazen staan. Weet iemand een leuk knutselidee voor kids tussen 6 en 12 jaar?
Gr. Gerrie


Koop servetten met leuke plaatjes en knip deze uit! Leg ze op het champagne glas en smeer er slaolie over heen! Laat het drogen en klaar.
Groetjes Grad

Laat de kinderen de champagneglazen beschilderen met glasverf. Wanneer je een soort fancy fair houdt, kunnen deze verkocht worden. Met kerst kun je ook langs verzorgingshuizen en deze mensen een champagneglas aanbieden als kerstcadeau!
Sabine van Wamelen

(Champagne) glazen kan je leuk beschilderen met glasverf. En dan eventueel vullen met schelpenzand. Waxinelichtje er in en voila!
Ik heb dat zelf met kerst gedaan. Glazen in kerstthema geschilderd met goud en zilver glasverf. Op het schelpenzand nog wat glitter gestrooid en dan het waxinelichtje erin. Vervolgens heb ik er een labeltje aan gehangen met prettige feestdagen. Dit als vervanging van kerstkaart gegeven. Mensen waren er erg enthousiast over!
Groeten,
Marianne

Je kan er bijvoorbeeld kaarsjes van maken door de glazen op te vullen met olie of je kunt zand kleuren en dan verschillende laagjes gieten met verschillende kleuren. Leuk om er een zelfgemaakte bloem in te plaatsen ;-)
Groetjes, Claudia.

In de glazen zou je wat zand kunnen doen en dan plantjes erin.
Gelkaarsen maken of verschillende laagjes gekleurd zand en dan een waxinelichtje erop. Leuke cadeautjes.
Groetjes Janine

Je kunt ze met servettentechniek versieren.
a.Hotzky

Maak een fontein (denk aan choco of champagnefontein op bruiloften) waarbij alle glazen opgestapeld zijn.
Miranda

Een sportbeker mee maken: laten versieren en op een onderzetter kleven (zo eentje van bier of zo)
Toverdrankjes brouwen, ze daarin laten gieten en op de buitenkant van het glas een zelfgemaakt etiket laten kleven met de inhoud ervan.
Maaike

Is het misschien een leuk idee om met de wegwerp champagneglazen een spel te spelen met de kids? Gewoon buiten op een tafel opstapelen in de vorm van een piramide. Je eindigt dus met 1 glas boven aan.Vul de glazen met limonade en laat de kids om de beurt een glas wegpakken zonder dat de toren omvalt.
Veel speelplezier
Carla van den Berge.

Het is misschien leuk om er een gelkaars in te maken. Vraag me niet hoe, maar ik ben het wel eens ergens tegengekomen. Je kunt er leuk schelpen in verwerken of glitter. Ik vind glitters (of van die zilveren sterretjes) wel fun bij een champagneglas.
groetjes Karin

Omwille van de mooie vorm en doorschijnende kleur, lenen deze glazen zich uitermate goed om leuke gelkaarsen mee te maken. Dit doe je door een lont in het glas te hangen en de gel (speciaal voor deze kaarsen) te verwarmen. Giet de gel in de glazen en voeg er eventueel schelpjes en andere niet-brandbare kleine sierdingen bij. Laten drogen en een mooi, origineel geschenkje is klaar!
Omdat kinderen het glas op zich ook al knap zullen vinden, is het aangeraden dit te behouden. Hoewel plastiek glazen bedoeld zijn om weg te smijten, zijn ze vaak redelijk stevig bij zorgvuldig gebruik. Wanneer ieder kind een eigen glas mag 'maken', zullen ze dit ook met veel zorg behandelen. Laat daarom de kinderen de glazen verven en versieren met watervaste verf. Daarna kan een leuk kinderfeestje zorgen waarna ze hun eigen glas mee naar huis mogen nemen!
Vriendelijke groetjes en veel plezier ermee!
Ann

Ik heb een leuk idee! Ik heb het zelf ook gedaan! Je kunt er kaarsjes inmaken! Je laat wat kaarsvet smelten en giet het erin. De lontjes die je overhoudt van het kaarsen smelten kun je weer gebruiken. Als nieuw lontje! Je kunt verschillende kleuren kaarsen smelten. En onderin kralen leggen! Of schelpen erin leggen. Je kunt het ook bovenop stoppen als het al een beetje hard aan het worden is! Je hoeft de kaars niet perse aan te steken want je kunt het ook voor de sier gebruiken! Meiden vinden het erg leuk!
Mvg Marijn van Remmen

Ken je die torens die ze wel eens maken, dat ze het bovenste glas vullen, die stroomt over en de andere glazen stromen vol? Zo'n stapel maar dan omgekeerd en 1 rij. Probeer hem zo hoog mogelijk te maken, en wie hem omgooit, is af en moet aan de kant zitten. Maak er een soort spel van. Je kunt het uiteraard ook aan elkaar plakken en dan creŽer je een muur.
gr. Josette

Je kunt de kinderen pompoentjes laten maken en als beloning kun je van die champagneglazen een blikgooispelletje doen.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Groetjes Randi.

Met de wegwerpchampagneglazen kun je het volgende doen.
Beschilder de glazen met verf of beplak ze met figuurtjes.
Maak van crepepapier bloemetjes en maak er een vaasje van.
Je kunt ook de bodem met wat zand bedekken en er een theelichtje indoen.
Groetjes Kim

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje