Een Chinees feest geven

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 058
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben op zoek naar leuke ideeŽn voor een chinees feestje.

Ten eerste de aankleding: Waaiers zijn altijd goed, je kunt bij je vaste afhaalchinees ook vragen om kleine lampions, die geven ze soms weg en als je verteld dat je en Chinees feest geeft kan je met wat besuikerde blikken misschien wel wat als aankleding uit het restaurant lenen, zoals zo'n mooie parasol of grote lampion. Lukt dat niet, dan kun je zelf natuurlijk ook lampions of kleurige abstrakte schilderijen maken.
==
Een Chinese hoed maak je zo: Teken de omtrek van een taartvorm over op dun karton. Knip hem tot het midden in en maak er een hoedje van. Als je het hebt, kun je er stro op plakken dan lijkt het net echt. Van zwarte wol kun je een dikke vlecht maken en aan je hoed plakken, of maak van papier een vlecht. Met een oogpotlood maak je streepjes bij de ogen, bij de jongens teken je een baardje en de meisjes geef je een blosje en een pruimenmondje.
==
Chinees spleken: De Chinezen kennen geen "R"in hun taal. Ze behelpen zich met de "L". Daar kun je een spelletje van maken: wie het langst kan praten(bijvoorbeeld een stukje voorlezen) zonder fouten, heeft gewonnen.
==
Drakenspel:De kinderen gaan in een rij staan, leggen de handen op de schouders van wie voor hun staat. Zo stellen ze een draak voor. De spelleider zegt wie kop en staart is. Op een teken probeert de kop de staart te pakken. De kinderen mogen elkaar niet loslaten! Als de kop de staart heeft gepakt, mag het voorste kind de staart zijn. Zo steeds opschuiven en iedereen kan een beurt rijgen.
==
Schaduwspel: In de deuropening een laken spannen. De kamer is donker gemaakt en daar zitten de toeschouwers. Achter het laken zet je op 2 tot 3 meter afstand een lamp. Dicht bij het laken beelden de kinderen een sprookje uit of een beroep, wat het publiek moet raden. Je kunt van te voren ook schaduwpoppen maken van karton op een stokje.
==
Geluidsspel: De spelers gaan met de rug naar de tafel zitten. De spelleider laat verschillende voorwerpen, een krant, een boek, een gummetje, geld, spijkers etc, op de tafel vallen. Wie de meeste geluiden kan raden heeft gewonnen.
==
Snorremansprik: Maak een oude Chinees: knip een hoofd uit karton en beplak het met stevig papier of doorzichtig plastic. Lijm er 2 ogen en een grote mond op. Maak een baard en een pruik van wol, papier, stof of watten en niet die vast op het hoofd. Maak ook een snor. Zo, snorremans is klaar. Prik hem aan de muur en doe een punaise in de losse snor. De spelers moeten geblinddoekt proberen de snor op de goede plaats te prikken.
==
Chinees drinken: Chinezen zijn dol op thee. Het is leuk om verschillende soorten thee op een Chinees feest te drinken. Uit mooie kopjes natuurlijk. Verschillende soorten thee: melissethee, lindebloesemthee, pepermuntthee, rozebottelthee, bosbessenthee etc. Misschien leuk om daar het feestje mee te beginnen, terwijl de kadootjes uit worden gepakt.
==
Je kunt dan wel niet Chinees eten, je kunt wel opz'n Chinees eten, met stokjes! Als de kinderen blijven eten, kun je ook i.p.v. het eeuwige patat, Chinees halen. De meeste kinderen lusten wel nasi, bami of chinese mie. Doe overal een klein portie van en een heleboel kroepoek, dan komt het vast wel goed!
==
Ik wens het feestvarken met deze tips een leuk Chinees feest toe.
Vriendelijke groeten van Christa Bakker

Even wat ideetjes voor het chinese feestje.
De kids zelf iets met stokjes laten eten.
Van karton hoedjes maken en van zwarte wol vlechtjes maken en dat aan de hoedjes bevestigen.
Ze zelf chinese tekens op iets laten tekenen, schilderen, bv. een glas.
groetjes hanneke

Mijn tips zijn:
Je zou de kamer kunnen versieren met lampionnen, maar je kan ze ook maken op het feestje.
Je kan eten met stokjes. Het maakt niet uit wat je eet, met stokjes is al het eten gelijk chinees.
Je vroeg om chinees eten, je kan zelf loempia's maken, die niet heet zijn. Maar mijn dochter vindt die kleine loempia's van de afhaalchinees niet scherp en erg lekker. Ook kan je nasi of gewoon witte rijst eten.
De vriendelijke groeten van,
Ellen Klomp-Nelemans.

Ik ben naar de chinese supermarkt gegaan in Den Haag achter de bijenkorf en daar chinese kranten gehaald voor de krantenmep, alle kinderen zitten in een kring en zeggen om de beurt een naam van een kindje in de kring, in het midden staat een krantenmepper die op hun knieen moet slaan voor dat zij een volgende naam hebben gezegd.
In deze chinese supermarkt hebben ze perfecte chinees verpakte kindersnoepjes, perfect voor een traktatie, ook hebben ze hier fortune koekjes.
Bij de kringloop heb ik wit servies gekocht en mochten alle kinderen hun eigen porselein beschilderen.
Anne van der Weegen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop