DalmatiŽrs

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 114
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Voor het schoolfeest wil ik in het teken van Walt Disney iets doen rond DalmatiŽrs. Het namaakbont is voor ons vťťl te duur! Wie heeft / weet een alternatief?
Groetjes Jan


Misschien is het een idee om een wat goedkoper stofje te nemen (bv witte fleece oid) en de kinderen daar zelf met zwarte verf of stift de vlekken op te laten maken. Ieder kind kan dan zelf bepalen of zijn/haar dalmatier veel of weinig en grote of kleine vlekken krijgt.
groetjes,
Ine

Lakens nemen en er zwarte vlekken op schilderen en je daarmee verkleden. Soms heb je in jassen witte teddyvoering, haal die eruit en maak er zwarte vlekken op. Met een wit gezicht met zwarte vlekken lijkt het dan al heel wat.
groeten Betsie

Je kan plakplastic pakken en daar op de plakkerige kant een mal uittekenen en dan zand erop strooien. Wit vogelzand of gewoon zand wat je eerst door witte verf of witkalk doet. En voor de zwarte vlekken kleur je het zand met zwarte verf en je krijgt dan toch het wat zachtere ribbelige effect.
succes ermee
Wouke Lans

Ipv namaakbont kun je gebruikt maken van oude witte overhemden of mogelijk oude witte lakens waarop je met zwarte textielverf de nodige vlekken kunt maken, als je voornoemde artikelen niet voldoende krijgt kun je nog uitwijken naar witte katoen (misschien resten) scheelt je veel geld.
gr, Jeanet

Je kan ook van oude lakens(witte) met stofverf er zwarte vlekken op maken.
Groeten, Corry van Dongen.

Misschien kan je in plaats bont oude donzen veren kussentjes uit elkaar pluizen en op wollen draadjes aan elkaar lijmen, misschien heeft iemand die wel thuis over en anders misschien simpel watten.
groetjes Bierlaaf

Ik heb onlangs voor een kinderkerstfeest T-shirts beplakt met wattenbolletjes. Dit had een heel leuk effect. Misschien is het een idee om wattenbolletjes zwart te verven en ze dan ergens op te plakken, wit T-shirt, witte broek, witte sokken, wit laken enz.
Gr. Gerrie

Een alternatief voor namaakbont is schapenwol! Werkt echt super goed!
Groeten Marleen van de Pol

Je zou van die witte wegwerp-schilderpakken (doe-het-zelfzaak) kunnen halen en die beplakken, verven, bespuiten met de gewenste kleur(en).
M.v.g.
Ingmar Adam

Je kan oude lakens of baalkatoen nemen. Je laat de kinderen halve aardappels in verf doppen en dan de stof bestempelen. De kinderen beleven er veel plezier aan en daarna kan je de stof verder gebruiken.
Veel plezier ermee!
Els

Je zou T-shirts,lakens/kussenslopen etc. beschilderen met zwarte verf, waardoor je ook vlekken krijgt.
Met vriendelijk groet,
Ingrid Florijn,

Het bont is idd duur maar neem allemaal een wit laken en maak dan met zwarte verf vlekken erop en je hebt een dalmatier print. Je kan ook voor de kinderen de lakens zo knippen dat je een pak hebt en dan heb je allemaal hondjes lopen en die dan ook beschilderen met zwarte vlekken of met een zwarte stift kleuren.
groeten Francis

Wol/watten en zwarte verf, daarmee moet je een eind komen.
Groetjes Josette

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop