Deksels

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 108
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik wil graag weten of iemand een leuk idee heeft om iets moois te knutselen van vierkante plastic doorzichtige deksels. Deze deksels zijn van snoepdozen van Haribo geweest. Wie kan mij helpen?
Caroline


Maak er fotolijstjes van. Een foto aan de binnenkant, gaatje boven in het midden en je kunt hem ophangen.
Je kunt er ook een tekening achter plakken.
Groetjes Silvia

Je kunt ze eerst verven, neem leuke kleuren die voor kinderen aantrekkelijk zijn, en dan in het midden een spiegeltegel of gewone spiegel plakken. De rand hoef je niet meer te versieren, maar dat kan natuurlijk wel, met b.v. schelpen, stukjes gekleurd knutselrubber, bierdopjes etc. Ook zou je de doppen van de sappakken (zie vraag vorige maand) ervoor kunnen gebruiken. Laat je fantasie werken!
Maak in de hoek (voor een ruitspiegel) of in het midden van de rand (voor een vierkante spiegel) een klein gaatje om op te hangen.
Groeten
Corrie van der Steen.

Ook ik had al een hele tijd doorzichtige vierkante deksels, en wilde ze niet weggooien.
Samen met mijn kleinkinderen (kleinzoon 7 jaar en kleindochter 3 jaar ) hebben we eerst met een dikke spijker een gaatje bovenaan in het midden gemaakt. Daarna kleine tekeningetjes op het deksel geschilderd, en weggelegd om te drogen.
Van rietjes stukjes geknipt en voor elk deksel een ketting gemaakt, nadat er een draad door het gaatje was bevestigd. Je kunt de deksels nu als mobile aan stokjes vast binden, maar je kunt ze ook per deksel voor het raam hangen, en dat hebben wij gedaan.
Ik had nog zuignapjes waar je kerstboomlampjes mee kan leiden op het raam, altijd handig.
Veel succes met de deksels.
Sacha

Je kunt er leuke fotolijstjes mee maken, voor Moeder- of Vaderdag, een verjaardag of een trouwdag. Eerst laat je ze verven in een mooie kleur, ook goed de rand en de binnenkant. Dan kun je nog met klei een wat dikkere rand maken, dat versierd wat makkelijker. De rand met allerlei mooie en leuke dingetjes versieren, bv. kleine schelpjes, mooie steentjes of stickers. Als laatste plak je er een mooie of gekke foto in, op de achterkant maak een standaard of een ophanghaakje en klaar ben je.
Veel succes Esmé

Je kunt er met glasverf dingen op verven en aan de ramen hangen. Ook kun je er een foto achter plakken en stroken op de randen plakken. Zo lijkt het net een fotolijstje. Ook leuk om met de kinderen te doen.
Veel succes! Carina

Je kan een haribo deksel met de boven kant op een blauw gewolkt papier plakken maar doe er eerst zand en schelpen en een plat houten bootje een leuk plaatje van een zeehond en wat met strand te maken heeft of een ander onderwerp en je hebt een mooi schilderij. Succes
Arja van Duin

Plastic deksels: je kunt er schilderijen van maken, beplak met leuke dingen, maak er een gaatje in met een leuk gekleurd lintje.
Rosita Willems

Maak van bv. 16 deksels een fotocollage: Plak aan de binnenkant van elke deksel een foto (tekening, gedichten, plaatjes enz.) Ik denk dat dat wel kan met fotolijm. Maak gaten in de hoeken van alle deksels met een hete naald. Maak de deksels aan elkaar met ijzerdraad of touw. Houd tussen de deksels een ruimte van zo'n 3 cm. Maak bovenin met ijzerdraad of touw twee lussen zodat je het op kunt hangen.
Ina.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop