Dino's maken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 101
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ik ben momenteel bezig aan mijn opleiding voor schooljuf lagere school en voor mijn stage ga ik een week les geven over dino's aan kinderen uit het 2e leerjaar. De week zou ik graag afsluiten met een leuk knutselwerkje. Heeft er iemand een idee? Het liefst zou ik met kosteloos materiaal willen werken en de opdracht zou te doen moeten zijn voor een 20tal kinderen. Alle tips zijn welkom.
Kaat Paeleman


Voor dit knutseltje heb je papieren bordjes nodig. Als je ze dubbel vouwt of halveert, heb je al een dinolijf (de rechte kant onder). Aan de ene kant maak je, evt. met een splitpen, een dinohoofd. Aan de andere kant een staart. Eronder bevestig je poten. Je kan de bordjes heel goed beschilderen en evt. lakken.
Op de rug kan je stekels maken. De kinderen hebben vast zelf ook ideeŽn.
Succes, Joke.

Een dinosaurus van wc rolletjes.
Je hebt dan ongeveer 2,5 rolletjes nodig per kind. Je hebt 1 rolletje nodig voor de buik.
Dan knip je een rolletje door de helft dat is de kop je kan daar een inknipping in maken als mond. Je kunt hem er ook later optekenen.
De kop plak je op het lijf vast zodat hij er nog overheen steekt ze overlappen ongeveer een centimeter. Dan knip je een rolletje open daar teken je dan 4 poten op (kan ook op karton). De poten plak je aan de zijkanten vast. Van de overgebleven restjes maak je een staart en stekels naar eigen idee. Goed laten drogen intussen kun je de spullen allemaal opruimen en de verf klaar zetten.
Dan verf je de dieren in allerlei felle kleuren.
Dit kan ook een volgende les.
Het is ook leuk om met de hele klas een grote kartonnen plaat te beplakken met papier-machť om zo een landschap te creŽren. Denk aan vulkanen aan valleitjes en nog meer van dat soort dingen.
Zo kun je dan een dino landschap maken En dan kan je eventueel de dinos maken van hierboven en die erin zetten of plastic dinos (vaak hebben kinderen die nog wel ergens thuis liggen)
gr Femke

Je kan dino's maken van papier-machť. Dit kost zo goed als niets en de kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten. Ik heb vorig jaar met een groepje kinderen met papier-machť gewerkt en de resultaten waren heel mooi! Let wel op: de figuurtjes moeten een aantal nachtjes drogen voor ze geschilderd en versierd kunnen worden!
Het enige dat je nodig hebt is oude kranten, water en allerlei versiering: kroonkurken, pareltjes, veren, vilt, pasta, tandenstokers, schelpen, wol, enz.
Groetjes,
Els Hautekeete
==
== Omschrijving voorbeeld zie internet
== https://www.knutselidee.nl/knippen/monstermaken.htm
==

Ik heb hier wat engelstalige sites maar de plaatjes verklaren het meeste wel.
3d om uit te knippen en te plakken http://www.rain.org/~philfear/download-a-dinosaur.html
Memory http://www.bry-backmanor.org/actpag50.html
Groet,
Marga

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje