Lege schoenendozen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 090
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb een tijdje geleden flink opgeruimd en ik heb nu heel veel schoenendozen over. Ook heel veel met leuke printjes erop. Strepen, stippen enz.
Nu wilde ik vragen of iemand hier nog leuke ideeŽn voor heeft!
Groetjes en alvast bedankt!


Wat je kan doen en altijd leuk is (ik weet niet of je kinderen hebt) is een herinnering in een doos maken. Gewoon een paar dingen van je vakantie (bijvoorbeeld schelpen, ansichtkaarten, strandzand) en de rest knutsel je er zelf bij.
Je kan er natuurlijk ook de overbekende kijkdoos van maken.
Of je kan er een poppenhuis van maken.
Of je kan er een soort van kastje van maken, of gewoon vrolijke opbergdozen.
Tip: ga er met een veeg schoolbordverf overheen, gewoon een klein stukje. Dan kan je daar opschrijven wat er inzit. Mocht dat veranderen, dan verander je het etiket ook.
xxx
Selma

Natuurlijk kun je er ook leuke kijkdozen van maken, je maakt 2 gaatjes aan ťťn korte zijde en aan de binnenkant van de doos maak je iets moois je kent het vast wel van vroeger!!! of schatkisten versier en beplak de dozen en maak er een mooie schatkist bewaardoos van!!
Veel knutselplezier van Jeanette de Jong

Er zijn scholen en kerken die in oktober of november meedoen aan een jaarlijkse actie met de naam: Actie Schoenendoos. Wie van de scholieren of kerkgangers wil, kan een schoenendoos mee naar huis nemen om deel te nemen. Het idee is een schoenendoos te versieren of te beplakken met mooi papier en die vervolgens te vullen met wat klein speelgoed of textielwaren voor kinderen in arme landen (voormalig oostblok, Afrika) of een financiŽle bijdrage te leveren voor de aankoop van dergelijke producten en voor de verzending.
Het is een leuke actie, per jaar worden geloof ik wel honderdduizend dozen verstuurd (en honderdduizend kinderen blij gemaakt) en scholen en kerken die meedoen zouden misschien wel graag jouw schoenendozen willen gebruiken!
Succes!
Marjan
Veendam

Ik gebruik zelf altijd schoenendozen om hobbyspullen in op te bergen. Staat meestal erg leuk en het stapelt lekker. Op de buitenkant met steeds dezelfde etiketjes erop zetten wat erin zit.
Marielle

Met de dozen met printjes kan je uit knippen/snijden en een leuke 3D kaart of een gewonen kaart maken, je gebruikt dat karton dan gewoon als achtergrond. Je kan er ook iets mee knutselen, bijv een broekje of een truitje voor een geknutseld konijn of jongentje/meisje etc.
groetjes Colinda van Oosterhout

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes