Dozen maken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 094
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben op zoek naar een boek of website die me kan leren om zelf dozen te maken. Heeft iemand een suggestie? Ik hoor graag van je.
Groet,
Barbara


Uit oude dozen uit de supermarkt knip een cirkels of vierkanten uit. Het moet wel ribbelkarton zijn.
Rond doosje: voor de zijkanten knip je een lange rechthoek uit. De hoogte moet in verhouding zijn met de doorsnede van de cirkel. De lengte moet gelijk zijn aan de omtrek van de cirkel. Zo komen de uiteinde mooi tegen elkaar aan. Je plakt het geheel aan elkaar met zogenaamd afplakband. Dit
wordt ook door schilders gebruikt.
Voor de deksel doe je het zelfde als bij de bodem alleen de cirkel moet dan een halve centimeter meer in doorsnede zijn om een goed sluitend doosje te maken. De zijkant van de deksel moet minder hoog zijn. Je kunt het doosje leuk beplakken met of servetten, of handgeschept papier of ander mooi papier.
Vierkant doosje: De werkwijze komt overeen met een rond doosje alleen bij de twee tegenover elkaar liggende zijde moet je een halve centimeter grote knippen om een sluitend geheel te krijgen.
Tot slot kun je de doosjes aflakken met parketlak nadat de lijn goed droog is uiteraard. Als lijm kun je behangplaksel gebruiken.
Succes
groeten Marian

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop