Alle Doppen Verzamelen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 107
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Bij de pakken appelsap, melk e.d. zitten van die mooie draaidoppen in verschillende kleuren. Ik was ze af en gooi ze in de keukenlade, met het idee dat ik er ooit eens iets leuk mee kan doen...maar wat? Misschien heeft iemand anders een idee?
Groeten Manon


Wat dacht je van een vliegengordijn? Je zou midden in elke dop een gaatje kunnen prikken en de doppen aan een koord rijgen. Na iedere dop een knoopje in het koord. Tussen elke twee doppen een stukje niks.
Maak het koord 10 cm langer als de hoogte van je deur. Spaar genoeg doppen voor 20 koorden of zo. Neem een lat die zo breed is als je deur. Boor er 20 gaatjes in of maak er 20 gleufjes in, op regelmatige afstanden, om de eindjes van de koorden erdoor te halen en vast te knopen, of om de eindjes eromheen te knopen. Je kunt een kleurenpatroon verzinnen voor de doppen of de verschillende kleuren willekeurig door elkaar gebruiken.
Draai twee schroefogen in de lat- met -koorden om hem op te hangen. Sla op dezelfde afstand als tussen de schroefogen twee spijkers boven de deurpost.
Vriendelijke groeten, Dimf

Ik geef de kinderen allerlei draaidoppen en doppen van flessen (zelfs doppen van shampooflessen of badschuim), samen met basisvormen, zoals grote houten kaasdozen, plastic deksels van wastonnen (heb ik nog liggen van vroeger), plastic schaaltjes of borden. Hierop kunnen de kleuters dan die doppen sorteren volgens kleur en ordenen volgens hun eigen fantasie. Het worden prachtige taarten!
Groeten Nathalie

Je kan van de doppen een leuk vliegengordijn maken. Het is leuk om ook van allerlei ander flessen de doppen te sparen. Gaatjes er in en rijgen maar. Het wordt een vrolijk geheel. Je rijgt de doppen overigens op z'n kant aan elkaar; dus 2 gaatjes t.o. elkaar aan de zijkant van de dop.
Veel succes Karin Stam

Met draaidoppen in twee verschillende kleuren, kun je heel leuk boter, kaas en eieren doen. Van een vel karton kun je een simpel speelbord maken, met negen vakken, je hebt van elke kleur vijf doppen nodig.
Ik kreeg dit zelf voor moederdag.
succes er mee. Carlien Erhoef

Daar kan je een ketting van maken door gewoon een gaatje in het midden te branden en de kinderen beleven daar veel plezier van of op een vel papier plakken en je kan er dan alles van maken.
Arja van Duin

Ook ik verzamel al tijden van die doppen van sappakken e.d.
En ik heb ze ook al wel gebruikt. O.a. de blauwe doppen als zwaailichten op brandweerwagens van liga-dozen.
En rode, oranje en groene doppen om verkeerslichten van te maken. Succes verzekerd!
Groeten van Petra

Bij het lezen van de vraag dacht ik al dat ik daarover ook een idee op knutselidee.nl had gezien.
Bij deze dus: Doppenidee
Verdere uitleg is niet nodig, alleen maar fantasie, want ik bedenk ineens, wat met Kerst kan, kan voor elke gelegenheid. Wat denk je? We gaan doppen sparen.
Hoop dat er nog veel leuke dingen voorbij komen.
Groet Sacha

Ik zag een huisnummerbord van doppen voor me. Het bord in een kleur, de cijfers in andere kleur(en). Plak ze met siliconenkit of andere lijm die buiten 'goed' blijft. Begin met een rij van je hoofdkleur. Leg ze met de draaikant naar beneden en lijm ze vast. De 2de regel plak je boven de 1ste, maar je verspringt een halve dop.
Dan maak je een begin met je huisnummer en vult de rest aan met je hoofdkleur.
Je moet wel elke regel verspringen. Zo ontstaat er een driehoek met middenin je nummer.
Het lijkt me het handigst als je het even op papier uittekent, dan weet je met hoeveel doppen je onderaan moet beginnen. (het is net borduren, maar dan plakken met doppen)
Gr en succes
Corrie van der Steen

Neem lijm special voor plastic bestemd en lijm de doppen in willekeurige volgorde maar met de 'open' kant naar boven aan elkaar. Er ontstaat een soort evenwicht spelletje. Wanneer je allerlei vormen hebt gekregen, ga je de doppen verven, of wanneer je iets duurder uit kunt zijn bespuiten met metalicverf.
Na het drogen kun je dan, alle vormen tegen elkaar aan schuiven en heb je een 'kunst' object gemaakt.
Marianne de Wit

Ik weet niet of je kinderen hebt maar anders kan je met die draaidoppen een toffe 'rupsverjaardagskalender' maken! Je pakt 12 doppen en plakt ze kronkelend naast elkaar op een groot blad papier (kan ook met kleurtjes zijn dan is het toffer). Dan maak je op de 12de oogjes en een neusje met natuurlijk een leuk mondje. Je knipt uit eender welk gekleurd papier pootjes en plakt ze er onder en dan schrijf je de maanden eronder. En je kan de namen op de doppen schrijven.
Als je het 'rupsje' nog mooier wil maken dan knip je nog leuke voelsprietjes uit en kan je misschien ook nog slingertjes maken of kraaltjes en op/of naast het rupsje kleven. En klaar is je mooie rupsje!
Veel succes! Gr. Julie

Op school hebben wij een project uitgewerkt rond afval, hierbij was er een kunstwerkje met kroonkurken, dit zou evengoed met draaidoppen kunnen zijn, zij hebben er een vis mee gemaakt, eerst sorteren per kleur en daarna vormgeven, opkleven op stevig karton, knap resultaat verzekerd. (Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen moet je zelf eerst een patroon tekenen, ouderen kunnen dit reeds zelf.)
Je kan er ook kaders mee maken om schilderijen of tekeningen mee omhoog te hangen
Veel plezier Betty

Mijn zoons zijn al groot maar destijds spaarde ik ook al doppen van van alles en nog wat in leuke kleurtjes. De jongens namen ze mee naar de kleuterschool waar ze op de timmertafel kwamen te liggen. Later kwamen de doppen dan weer thuis, prachtig vastgespijkerd op plankjes.
Groetjes, Evelyn de Vries.

Je zou er een leuk en fleurig vliegengordijn van kunnen maken.
succes Corine

Ik heb een keer danoontje bekertjes gespaard en die in de carnavals periode gebruikt als de neuzen van de clowns die we gemaakt hadden! Misschien ook een idee voor je gekleurde draaidoppen! Je moet ze alleen nog even bewaren!
Groetjes Nadine

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop