Levensechte duif maken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 179-1
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik wilde vragen of het mogelijk is mij een goede tip te geven hoe ik een duif kan knutselen,
En dan een op ware grote. Ik ben lid van een wagenbouwersgroep in Heeze waar Ieder jaar in augustus een grote historische optocht is. Dit jaar is bij ons dames van de attributen de vraag gekomen om 200 levensechte duiven te knutselen. Misschien kunt u mij verder helpen?
Alvast bedankt voor het mee na denken.
Met vriendelijke groeten
Marian Staals


Je zou eerst een mal kunnen maken van kippengaas, dan doe je er papier-maché om heen, tot je de goede vorm hebt. En dan schilderen.
Groetjes Silvia

Gebruik papiermache en steek daar veertjes in.
Groetjes Corrie de waaedt woudenberg

Ik weet niet van welk materiaal je het wilt hebben. Maar het is misschien wel leuk om er een te maken van stof. Ik zou zeggen, neem een groot stuk papier, een pen, een flinke lap stof. ( je moet hem dubbel kunnen leggen) en een grote zak met zachte watten, (voor de vulling) spelden, naald en draad. En kraaltjes naar eigen smaak voor de oogjes. Eventueel ook ijzerdraad. Teken op het papier de duif op ware grootte. Knip deze uit en speld hem vast op de stof. Dan kun je de duif dichtnaaien, wel een stukje open laten om de vulling, de watten erin te kunnen doen. Je kunt hem afwerken met oogjes en mooie boduurseltjes. Desgewenst kun je de pootjes maken van ijzerdraad, dan hij staan.Deze kun je er voorzichtig in steken.
Je kunt ook een duif maken van klei. Dan kun je hem na het bakken met verf afwerken en eventueel glazuren. Groetjes Judith

Je kan eventueel met karton een soort mal van een duif maken en dat dan bekleden met papier-maché.
Vervolgens kan je het verven of versieren met verschillende stukjes papier, zodat het een vrolijke en kleurrijke duif wordt!
Ramin

Wij bouwen al jaren een carnavalswagen. Wij laten de mannen eerst een frame maken van draadijzer. Daarna maken we het frame dicht. En gaan we de vormen erin maken met proppen van kranten. Deze plakken we erop met tape. Als de vorm naar wens is maken we het weer helemaal dicht met tape. En doen er 1 laagje papier mache over met papier wat ze achter de ramen doen om auto's te spuiten.
Manouk

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop