Eerste dag op school

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 074
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben sinds een jaar klaar met mijn opleiding, en krijg nu voor het eerst een eigen groep 4. Ik zou het leuk vinden om een paar ideeŽn te krijgen van andere mensen, hoe je bijvoorbeeld iets leuks kan maken op de eerste dag dat de kinderen naar school komen.
Zijn er mensen die bijvoorbeeld nog leuke ideeŽn hebben om een leuke verjaardagskalender met de kinderen te maken. Het idee om de kinderen met wasco zichzelf te laten tekenen en dan de datum eronder en dan ophangen, staat mij tegen.
Alvast bedankt,
Groetjes
Sandra


Hang een wit vel papier tegen de muur en neem een halogeen lamp. Zet een kind op een kruk en zet de lamp aan, zijn haar hoofd komt dan als schaduw op het vel te staan en laat een ander kind die schaduw natekenen, later wisselen ze met elkaar. Dan uitknippen en op een vel zwart papier plakken.
Het heeft een speciale naam maar die ben ik kwijt.
Groeten Francis

Enige jaren geleden heb ik als gast op een bruiloft ook het verzoek gehad en met mij dus alle gasten, om van de dag dat jezelf jarig was een A4-tje naar eigen inzicht te versieren. Het leuke is dat iedereen het dan op zijn haar eigen wijze doet en bijvoorbeeld zijn/haar hobby tot uiting laat komen of het seizoen dat die persoon jarig is. Het geheel is gebundeld en het werd een zeer persoonlijke verjaardagskalender. Dit kun je naar mijn mening ook goed door kinderen laten uitvoeren, eventueel dat ze het thuis doen in verband met het feit dat ze daar hun hobby spullen hebben. Ik wens je veel succes.
Groeten Marian

Is het een kalender die in de klas komt te hangen, ťťn voor het hele jaar, gemaakt met de hele klas? Verdeel de klas in bv. 12 groepjes, ťťn voor elke maand, of iets minder groepjes als je tot het eind van het schooljaar wilt gaan.... Geef elk groepje een (groot) vel papier, verdeel het in tweeŽn met een lijn of een vouw. Aan de ene kant van de lijn komt een tekening of collage van die groep over een onderwerp dat met die maand te maken heeft, en aan de andere kant in vakjes de dagen van die maand met de gebeurtenissen van die maand, bv. de verjaardagen van de kinderen zelf, van de juf, van de koningin, feestdagen en vakanties, rapportuitreiking, ouderavond enz.
IdeeŽn voor de collage zijn bv.
September = weer naar school, nieuwe juf, nieuwe vakken? en boekjes en schriftjes,
Oktober = herfst, paddestoelen, regen, wind
November = kale bomen, vallende blaadjes, storm, Sint Maarten (streekafhankelijk)
December = sinterklaas, advent en kerst, vakantie, oliebollen, vuurwerk, oudjaar
Januari = nieuwjaar, winter, koud, sneeuw, ijs, schaatsen, sneeuwballen
Februari = knoppen aan de bomen, sneeuwklokjes, as-woensdag (katholiek)
Maart = voorjaarsbloemen als narcissen, hyacinten, blauwe druifjes, gras wordt weer groen, buiten spelen
April = palmpasen, goede vrijdag en Pasen, koningsdag
Mei = meivakantie, Hemelvaart,
Juni = Pinksteren, begin van de schoolvakantie
En misschien kun je met de kinderen nog wel meer dingen verzinnen?
Verder kun je belangrijke evenementen of andere dingen uit het dorp of de stad die nog komen erin zetten, of achteraf erin zetten wat geweest is.
Als het een individuele kalender is, laat je de kinderen hun favoriete maand of feest of weertype of bezigheid tekenen of collage daarvan maken. Ik weet niet hoe je het dan met de kalender zelf doet, maar dat kan dan waarschijnlijk hetzelfde als je het eerder deed?
Succes,
vriendelijke groeten,
Marjan

Ik doe naschoolse opvang en een paar jaar terug had ik luchtballonnen gemaakt van regenboog karton. De mandjes van tekenpapier en het touw van wol dit op een blauwe doek geplakt en omhoog gehangen.
Van elk kind werd een foto genomen, de foto's werden kleiner geknipt (hoofd en romp) en deze werden in de luchtballon geplakt. Zo dit vonden de kids heel leuk....en de lucht ballonnen die hangen er nog! Met steeds nieuwe kindjes erbij!
Groetjes Joske

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop