Egel van kinderklompjes

Ingezonden door: Gerda Eeftink.
Knutselitem nieuwsbrief nummer: 180
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Maak ook eens een egel één of meer van kinderklompjes en zet ze bij elkaar.
Op deze manier kun je een hele egelfamilie maken.
Dit klusje is ook erg leuk om te doen met kinderen,waarbij u gezamenlijk het herfstbos in trekt om beukennotendopjes, lege kastanjedoppen en takjes te verzamelen.

Benodigdheden:
Klomp (volwassen maat of kinderklomp), Oasis (grijs), plak mos, lege beukennootjesdop, lege bolster van wilde kastanje, heel veel takjes(uit het bos of van het erf of oude ingedroogde wilgentenen).

Verder:
Binddraad, hobbytangetje, nietmachine, schuurpapier, lijmpistool met lijm, snoeischaar lak (spuitbus of met kwast aanbrengen), acrylverf bruin, zwart en wit, grote kwast en een dun penseel.

Actie:
Begin met het schuren en schilderen van de klomp, verf de voorkant van de klomp bruin
Gebruik grijze oasis, die is veel steviger dan de groene. Druk de oasis tegen de klomp om de juiste vorm te bepalen en snijd op maat met een mes. Door een lusje te maken van het uiteinde van het binddraad kunt u dit stevig vastnieten aan de zool van de klomp.
Wikkel het binddraad een paar keer om de plak mos om deze op zijn plek te houden.
Prikken maar! Geef de egel net zoveel stekels als u mooi vindt. Knip nu veel takjes op lengte(niet te dik) ca. 10 tot 15 cm. Als de egel van zijn stekels is voorzien maak dan het gezichtje.
Een kwart bolster van een kastanje vormt een oor. Maak deze vast aan de zijkant van het gezicht. Lijm de oren op hun plaats. Lijm vervolgens het beukennotendopje op de neus van de klomp, dit is de neus van de egel. Teken met een dun penseeltje in zwarte en witte verf tweeoogjes op de klomp.
Werk de egel zodra de ogen droog zijn, af met een dun laagje lak.

Heel veel plezier met het maken van de egels.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop