Eierdozen gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 106
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb een heleboel eierdozen verzameld maar ik weet eigenlijk niet wat ik er mee kan doen. Hebben jullie misschien een ideetje?
groetjes Katelijn


Mijn kleuters spelen met dopjes van flessen(plastic gekleurde) en leggen dit erin volgens kleur (onderaan gekleurd stipje getekend met stift) of vrij zoals ze willen dus een opvoedend en een zelfstandig spelletje!
groetjes Marleen

Voor dit jaar is het te laat maar met eierdozen kun je leuke kippen maken. Je verft de eierdozen en maakt een kippenkop van gekleurd papier. In de korte zijde vd doos maak je een snee (naar het midden toe) zodanig dat de kippenkop erin steekt. Zorg wel dat je de doos nog open krijgt.
Je kan eierdozen ook in stukken knippen (potjes). Deze kan je dan gebruiken als poten voor allerlei dieren.
Misschien kan je ze aan een school geven. Dat is ook handig om verf in te doen
tot ziens
Kaat

Ik weet niet met welke leeftijd je te maken hebt, maar van de eierdozen kan je prachtige krokodillen maken. Je verft ze groen, aan de binnenkant witte tanden plakken en grote gevaarlijke ogen boven erop plakken.
Je kan er met oudere kinderen een groot werkstuk van maken. Bijv, een strand met allemaal huurbedjes (dat zijn dan die dozen in allerlei kleuren met handdoeken erop.) Overal zand ertussen en mensen erop plakken evt uit tijdschriften.
Of een camping met allerlei caravans deze tijd van het jaar!
Succes.
Anka Mestrini

Je neemt van twee dozen de onderkant en beschilderd die met een leuk vrolijk kleurtje (de doppen), dan pak je een groen rietje of iets anders dat kan fungeren als steeltje. Je plakt de twee onderkanten met de binnenzijde aan elkaar (zodat enkel de geverfde buitenzijde nog te zien is) en steekt het steeltje er tussen. Nu heb je een Hyacinth.
Je kunt ook een schildpad ervan maken, gebruik eveneens de onderkant en schilder de noppen groen, maak van papier 4 pootjes die je er onderplakt en een kopje die je bovenop plakt. Hiervoor kun je het beste een sneetje in in het eierdoosje maken, zodat je het papieren kopje er tussen kan steken en beter vast zit.
gr Linda

Als je op een school werkt kun je ze mooi gebruiken om verf in te gieten. In elk vakje een andere kleur en je houdt zo ook ruimte over om te mengen.
Je kunt ook een eierdoos, zo'n grote van 30 stuks, gebruiken om een spelletje van te maken.
Kleur enkele vlakken van de doos en zet er een getal in. Rood vlak bijv 10 punten, groep vlak 5 punten enz. Zet de eierdoos tegen een wand en laat pingpongballetjes gooien in de eierdoos, drie keer gooien en de punten optellen.
Dit waren mijn ideetjes
groeten Betsie

Knip de holtes waar de eieren in moet los van elkaar verf ze groen of andere kleur en zet de bakjes met split pennen aan elkaar en je hebt een leuke rups.
Arja van Duin

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes