Eierdozen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 123
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb 100 nieuwe eierdozen staan waar 12 eieren in passen. Wat kan ik hier allemaal mee doen? Ik heb ze al wel gebruikt als verfmengbakje en als zaaibodem voor zaadjes, eierdopjes met Pasen, maar nu is mijn fantasie op. Mijn zoontjes zijn 3 en 7.
Bedankt!
Marloes Donders


Met eierdozen kun je leuke vlinders maken. Vouw de eierdoos open. Knijp dan in het midden de boven en onderkant naar elkaar toe (als een soort strik) en doe er een ijzerdraadje omheen. Mooi beschilderen/beplakken en je hebt een prachtige vlinder.
Ilse

Vouw de eierdoos open en duw in het midden de boven en de onderkant tegen elkaar aan. Zet deze vast met (chenile) draad en je hebt een vlinder. Plakken, of verven maar. Mijn dochters van 3 en 5 hebben er al meerdere gemaakt en elke keer weer anders. Ook leuk om cadeau te doen aan bijv. oma, juf of tante. Met een touwtje eraan kan je ze nog ophagen en kunnen ze vliegen! Succes ermee.
Groeten Marleen Dhondt

De vlinder staat ook op de website: Vlinder van eierdozen

Maak er een krokodil van. De eierdozen kan het lichaam zijn maar ook de bek.
Verder is het een manier om de kinderen gewoon wat kosteloos materiaal te geven zoals eierdozen, wc-rolletjes, doosjes en laat ze zelf maar wat knutselen (misschien een voorloper maar in het thema Sinterklaas)
Groetjes Andrea

Als je ze in de lengte door de helft knip kun je er een mooie rups van maken. Je verft hem mooi op steekt ijzerdraad(voor de pootjes) aan beide kanten en je kunt daar dan ook nog kralen aan doen dan heeft die echte pootjes.
Westra

Met eierendozen kan je van alles maken. Je kan er een vlinder mee maken, je verft hem en knijpt die bijeen en maak vast met pijpenragers. Nu voor dierendag of halloween kan je er een spin van maken. Schilder die zwart ogen op lijmen en met pijpenragers de acht poten van vast maken.
groetjes Sandra

Je kan er ook een bootje van maken, bijvoorbeeld de pakjes boot. Leuk kleurtje geven en evt ook nog pakjes laten maken en met behulp van een sateprikker de vlag in het midden en succes verzekerd.
Succes
Linda

Als je de eierdoos doormidden doet zodat je de kant waar de eieren inzitten overhoudt dan kun je deze schilderen, dan neem je een rol van de keukenrol en deze plaats je in het midden op de doos. Je maakt van gekleurd papier en touw een kleurige minislinger en bevestigt dit aan de smalle kant van de doos over de schoorsteen naar de andere kant. Zo krijg je een beetje de boot van sinterklaas bv.
Groetjes ingrid

Allerlei neusjes, bekjes en oortjes van diertjes kan je hiermee maken! Ook al eens brilletjes geprobeerd? Wat hulp met het knipwerk, fris kleurtje erop, elastiekjes of gekleurde lintjes eraan, klaar! Verkleden maar! Je kan ze ook beplakken met allerlei soorten papier of stof in plaats van te schilderen. Behangerslijm is hiervoor erg geschikt.
Nog een ideetje: knip alle vakjes los uit de eierdoos, schilderen, maak in het midden een gaatje en rijg ze allemaal aan elkaar. Zo krijg je een leuke slinger of een fijne halsketting.
Veel plezier!!!
Karolien van de Vyvere

Je kunt er krokodillen van maken. Daar heb je twee van die dozen voor nodig. Van de eerste doos maak je de bek en het lijf en de derde verknip je voor de staart. En je kunt daar ook nog ogen van maken. Voor de bek moet je de eerste doos voor de helft openknippen en binnenkant rood verven en witte zijkanten voor de tanden. Dan is het restant van de doos het lijf, groen dus. Bovenkant kop natuurlijk ook groen. Voor de staart knip je een rij doppen af en die maak je aan de achterkant vast. Misschien kun je die ertussen steken? Nou ik denk dat je je wel een beeld kunt vormen, succes!
Ellen

Je kunt er een kleine krokodil mee maken en groen verven, of je kunt er een hele grote krokodil mee maken aangezien je er toch heel veel hebt.
Marian Andeweg

Je kunt er een spel van maken dat Mancala of Mangala heet. Wij hebben het in onze kinderclub met de kinderen ook gemaakt. Twee kartonnen bekertjes dienden als verzamelbakjes, maar een klein doosje kan natuurlijk ook.
De kids hebben eerst de eierdozen geverfd/versierd en daarna konden ze het spel spelen.
Om het spel te spelen heb je knikkers, kralen of bonen nodig.
De spelregels: Wikipedia uitleg Mankala
Groetjes Gerrie

Je kunt ze losknippen, zo krijg je kleine bakjes. Deze in een vrolijke kleur verven, en touwtjes eraan binden, boven de touwtjes vastmaken aan een ballon. Zo krijg je leuke luchtballonnen.
Is het doosje van de eieren het mandje. Hier kun je natuurlijk kleine poppetjes van lego of playmobiel inzetten.
Ophangen aan een lamp, of tak ziet erg gezellig uit.
Groetjes Saskia

Verf de bodem van de eierdoos. Maak verschillende poppetjes en je kunt de boot van sinterklaas maken, de poppetjes zet je vast op de bodem met lijm, van wc-rolletjes kun je gemakkelijk een pietje of sint knutselen.
groeten Betsie

Je kan er een leuk maskertje mee maken voor Halloween.
Hopelijk heb je hier wat aan.
Groetjes. Patty
Ik heb het al op de website gezet: Masker van eierdozen

Dit is een leuk ideetje voor op de kersttafel. Je maakt met 1 eierdopje een mandje. Je maakt er een soort oortje aan vast en je schildert het in zilver of goud.
Je legt er dan best een steentje in om te zorgen dat het stevig staat terwijl je de dopjes spuit.
Je maakt bovenaan een grote rode strik en in het mandje leg je een aantal kersttakjes. Hier kun je variŽren naar eigen fantasie. Je kan ook wat oasis in stoppen en er mooie stukjes van maken.
Groetjes
Patty

Al gedacht aan een soort advent kalender?
Stop in alle kleine vakjes een klein speeltje of snoepje( denk aan een smartie etc.) Schilder of beplak de dozen in een kerst kleur (rood,groen) Stop iets in elk vakje.
Als alle vakjes gevuld zijn plak je hierover een normaal papier of kerst inpak papier en zet hier de data's op (boven de gaten natuurlijk) Hij/zij kan dan elke dag door het papier prikken om zo het cadeautje te pakken.
Veel plezier
Monique

Maak er een rups van door de helft er af te knippen in de lengte en die verven. maak met twee takjes de voelsprieten
succes Erica

Laat de eierdoos heel. Geef de vakjes verschillende kleuren. Nu heb je een bal spel: Gooi van een afstand een bal in een vakje, elke kleur heeft een bepaald aantal punten. Je kunt er ook opdrachten bij verzinnen.
groetjes Silvia

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop