Encaustic schilderen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 140
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb laatst een activiteit gezien en dat was wasco strijken. De voorbeelden die ze liet zien zagen er erg leuk uit. Helaas ben ik er niet achter kunnen komen hoe het precies in zijn werk gaat en kan ook de voorbeelden nu niet meer zien. Kan iemand mij uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.
Anita


Op een Crea Doe beurs heb ik dit ooit gezien. Prachtige voorbeelden op Encausticschilderen.nl
Als je meer wilt zoeken gebruik dan als zoekwoord Encaustic.
Succes.
Groetjes
Cindy
Ook Marianne had sites gevonden met zoekwoord Encoustic art.

Dit heb ik welk eens gedaan, ik vouw een blad papier dubbel, aan de ene kant maak ik een tekening of een gekleurde vorm met wasco, dan vouw je je papier dubbel en strijkt het papier. De kleuren vloeien door de warmte mooi door elkaar. Ga er eens mee experimenteren met verschillend papier (soort en dikte) wat geeft volgens jou het mooiste resultaat?
Betsie

Ik denk dat je het verkeerd begrepen hebt. Volgens mij gebeurt dit namelijk niet met wasco, maar met was. Je moet hier speciale blokjes voor hebben. Je doet een stukje op het strijkijzer en dat smelt. Als het dan gesmolten is strijk je het uit over het papier.
Met vriendelijke groet,
Anita Jongkind

Voor deze techniek kun je het beste bijenwas gebruiken en stevig karton met een gladde kant. Hierdoor kan de was beter uitvloeien. Je verwarmt de strijkbout op wol/zijde stand. Je neemt het strijkbout verticaal in de hand en strijkt er met een wascostaafje overheen, door de warmte zal dit verspreiden over je strijkzool.
Nu maak je met de wasco zool van de strijkbout een afdruk op de gladde kant van het karton, je kunt hier weer overheen gaan met een andere kleur wasco. Je kunt experimenteren door de strijkbout anders neer te zetten en op te tillen.De zool maak je schoon met een wit waxinelichtje en keukenpapier.
De wasco kaart kun je evt. nog laten glimmen door hem na te wrijven met een zacht doekje.
Groeten en veel plezier. Netty

Het wasco krijten is een speciale techniek.
Je hebt o.s een klein reisstrijkijzer nodig, speciaal papier, wasco/blokjes. Keukenrol en papier voor onder het werkstuk. Ook heb je speciaal dik papier nodig om tegen die hitte te kunnen.
In het kort:
Verhit de strijkbout. (geen stoombout!)
Niet te heet.
Wrijf er met een blokje wasco over heen, let op! Dat er geen wasco in het strijkijzer loopt. (gaat dan stuk)
Het smeltende wasco met de ijzer over het papier wrijven. Meerdere kleuren tegelijk aanbrengen kan.
Daarna steeds de ijzer schoonmaken met keukenrol voor de volgende kleuren. In het begin experimenteren, en dus veel oefenen. Deze activiteit is volgens mij niet echt geschikt voor kinderen.
Wel erbij blijven.
Succes!
Groet, Peet

Gebruik architectenpapier.
Je hebt 2 vellen nodig. Een vel kleur je met diverse kleuren waskrijt. Je legt het 2e vel er op en legt er een krant overheen. Daarna ga je met een strijkijzer over de krant strijken. Trek de 2 vellen daarna meteen uit elkaar en volgens de gebruiksaanwijzing moet je een erg mooi effect krijgen.
Succes Joke

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop