Fantasie

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 103
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik had een vraag, ik werk op een kinderdagverblijf 0 tot 12 jaar en nu gaan we de komende maanden aan het thema fantasie werken alleen weet ik niet zo goed wat voor ideeŽn ik daar voor kan gebruiken. Wie heeft er nog wat tips en ideeŽn voor mij?
Groetjes Vienna Faasse


Laat een landschap in fantasiekleuren maken. Dus een heel normale afbeelding, maar dan wel met een oranje lucht en blauw gras.
Anita Jongkind

Geef ze een hele berg kosteloos materiaal en laat ze zelf wat bouwen en er een naam aan geven, kun je doen in een thema (voertuigen of zo) maar ook iets wat echt nog niet bestaat.
Fantasiemeubelen ontwerpen van knexx of lego.
groeten Betsie

U kunt aan fantasiehuizen, fantasiedieren of fantasiedingen denken. Deze kan men tekenen, schilderen of maken.
Ook kunt u bij fantasie denken aan tekenfilms, Walt Disney en sprookjes. Naar aanleiding van een verhaal kan men film bekijken, naspelen van het boek, het verhaal anders spelen of zelf een verhaal verzinnen en die vertellen, opschrijven of toneel spelen. U kunt natuurlijk ook een tekening of een knutsel maken naar aanleiding van een verhaal. Voor de oudsten is het misschien leuk om een strip te maken. Voor de wat jongere is een poppenkast ook leuk.
Wilt u knutselen dan kunt u verschillende materialen op een tafel leggen, denk aan kurken, rietjes, weggooiborden, papier in verschillende kleuren, vormen en patronen, stof, veren, touwtjes, enzovoort. Laat de kinderen hier zelf mee aan de slag gaan. Ze mogen maken wat ze willen.
Veel succes!
Ellen

Fantasie kan je heel breed maken. De kinderen zelf hebben al erg veel fantasie. Ik loop stage in groep 4 daar doen we vaak aan fantasie beesten. Je kan ze schilderen, tekenen en scheuren.
Laat ze bijvoorbeeld fantaseren over hun droomkamer en dat op papier zetten. Dit is dan wel iets voor de leeftijd vanaf 6 jaar ongeveer. Een voorbeeld wat wij hebben gedaan is een fantasie vogel maken van verscheurde kranten knipselen. Dit is door een kind gemaakt van 8 jaar.
Groetjes Simone van Berkel
==
== Zie https://www.knutselidee.nl/knippen/fantasievogel.htm
==

Misschien kun je met de gehele groep een verhaal schrijven met hun als hoofdrol in het boek, want dat wordt het dan op het laatst en dan kunnen ze volop fantaseren, met bv tekeningen erbij die ze zelf hebben getekend.
Probeer het maar eens, kinderen fantaseren er meestal oplos, en wie weet wordt het een geweldig mooi leesboek.
Succes! grt Maria

Het is misschien leuk om allerlei (wegwerp-)artikelen te geven (bv. blikjes, stokjes, spaghetti, wc-rolletjes, piepschuimballen, maar ook verf, wasco, enz) en hen hun eigen fantasieauto, -huis, -dier, enz. te laten maken. De wat grotere kinderen kun je een opstel laten schrijven (evt. met een tekening erbij) over hun uitvinding. Of je laat hen als drama-activiteit met zo'n zes kinderen een fantasiemachine uitbeelden. Veel plezier ermee!
Groeten, Adrianne

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop