Feestmutsen maken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 123
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zou graag weten hoe ik heel makkelijk een feestmuts maak van materiaal dat je meestal toch wel in huis hebt.
Alvast dank en groet,
Floor


Het is niet moeilijk om te maken. Als je karton hebt(om het stevig te maken) knip je daar twee gelijke punten uit. Daarna plak je er een leuk gekleurd papiertje overheen en kun je het versieren en dan als laatste moet je de zijkanten nog even aan elkaar nieten. Als je hem ook echt op wilt hebben moet je de ene punt iets breder maken dan de andere dan word de muts een beetje bol.
Westra

Een feestmuts maken:
1 afvalstroken papier (ca 10 cm breed) rond maken , vastnieten en versieren met allerlei plakkertjes of stickers.
2 vouw een ouderwets hoedje van papier (beschrijving staat wel op internet) van een oude krant, verf de muts of kleur hem met stiften, van stroken die je krult met een schaar maak je mooie franje.
groeten Betsie
==
== Hoedje van papier
==

Feestmuts: 2 repen papier met de uiteinde aan elkaar nieten op de maat van het hoofd. Daarna de bovenkant met repen dichtmaken in de vorm van een + en aan de voorkant de naam van het kind en een plaatje De zijkanten en achterkant en evt. bovenkant opfleuren en klaar
gr. Josette

Ik heb samen met mijn kinderen eens een heel leuk hoedje gemaakt van een kartonnen bordje.
Je neemt een kartonnen bord en je snijdt een ster in de midden. Deze stukken vouw je dan naar boven toe. Zo heb je al het begin van je hoedje. Wij hebben er toen in de lente een groene versie van gemaakt en versiert met bloemetjes en vlindertjes uit papier geknipt. Glitterlijm kan wonderen doen om dit te versieren. De kinderen vonden dit fantastisch.
Je kan natuurlijk variŽren naar gelang het seizoen.
Met een strooien hoed kun je ook heel wat doen. Als je een gewone strooien hoed hebt, kun je met droogbloemen en mos een leuk bloemstukje maken voor op je hoofd. Naargelang de gelegenheid moet je je fantasie de vrije loop laten in de uitwerking van je bloemstukje.
Groetjes
Patty

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop