Creaties met oude fietsbanden

Ingezonden door: Paul Cuypers
Knutselitem nieuwsbrief nummer: 067
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Hierbij enkele voorbeelden van wat er allemaal te maken is van fietsband. Het zijn maar enkele voorbeelden maar met wat verbeeldingskracht is er nog veel meer te maken. Je moet meestal met hout o.i.d. werken om de fietsband op te plakken, nieten of eventueel prikken.

De spiegel b.v. is gemaakt van een ronde spiegel van 30 cm (Gamma). Hieromheen een multiplex ring met een binnendiameter van ongeveer 28 cm. Hier kun je de fietsband mooi op vastnieten. Multiplex van 9 mm.

De egels zijn gemaakt van halve massieve tempex eieren (!6 en 10 cm) en fietsband is er met kopspelden opgeprikt.
Omschrijving:
Was de binnenbanden met wasverzachter en laat ze drogen. Snijd de piepschuim bol door midden. Knip stroken uit de binnenbanden en knip daar puntjes uit.
Deze stroken leg je dakpansgewijs op het piepschuim bolletje zo dat de puntjes omhoog wijzen. Steek de stroken 'blind' vast met de spelden.
Knip een hartje voor het kopje en plak het vast met lijm. Plak de wiebeloogjes erop en eventueel een kraaltje voor het neusje. Ook kan je nog kleine oortjes achter het kopje steken.

De kransen zijn ook van tempex (hobbywinkel) en zijn omwikkeld met fietsband. Afgewerkt met wat plastic bloemetjes en vogeltjes of vlinders (bloemenzaak) Dit alles vastgeprikt met kopspelden.

Het prikbord heb ik uitgezaagd uit multiplex en daarna omwikkeld met fietsband. Het prikbord zelf is te krijgen in de hobbymarkt in iedere gewenste maat.

Het paasmandje is gemaakt van multiplex van 9 mm en daarna afgewerkt met fietsband. Gevlochten en omwikkeld. Leuk om op te hangen.Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop