Knutselen met fietsbanden

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 129
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben op zoek naar patronen om te maken met oude fietsbanden.
Hettie Aarts


1. Etui van fietsband
Nodig: fietsbinnenband, gaatjestang, scherpe borduurnaald, stompe borduur- of haaknaald, haakgaren, rits van 18cm
Werkwijze: Knip 2 stroken fietsband van 19 cm. Knip ze aan 1 kant open. Maak rondom gaatjes met de gaatjestang.( 0,5cm van de kant, 1cm ertussen). Schrijf je naam of initialen met een stift in blokletters op de voorkant. Maak gaatjes, zodat je de naam kunt borduren. Speld de rits tussen de 2 delen fietsband. Naai de rits vast met een rijgsteek. Naai evt. met een andere kleur tussen de rijgsteken door, zo wordt het een dubbele rijgsteek.
Aan elkaar naaien: Naai de delen tegen elkaar met een rijgsteek. Doe dit 2x, evt. met 2 kleuren, zodat de delen stevig vastzitten.
Aan elkaar haken: Steek de naald door de 2 delen. Trek de draad door en haak een vaste. Haak een losse en maak vervolgens de volgende steek. Haak zo het hele etui aan elkaar.
2. Pennenbeker van fietsband
Nodig: fietsbinnenband, gaatjestang, scherpe borduurnaald, stompe borduur- of haaknaald, katoenen haakgaren, blik
Werkwijze: Knip afhankelijk van de diameter van het blikje en de maat van de fietsband, 3 of 4 stroken fietsband van 19cm. Knip deze stroken aan 1 kant open. Maak rondom gaatjes met de gaatjestang. (0,5cm van de kant, 1cm ertussen)
Aan elkaar naaien: Rijg de delen aan elkaar zoals je veter in schoenen rijgt. Laat een stuk garen hangen, zodat je evt. de steken langer kunt maken.
Aan elkaar haken: Steek de haaknaald door de 2 delen. Trek hier de draad door en haak een vaste. Haak nogmaals een losse en maak vervolgens de volgende steek. Haak zo alle delen aan elkaar.
Anneke van Moolenbroek

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop