Sieraden van fietsbanden

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 151
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben op zoek naar informatie over sieraden maken van fietsbanden. Ik wil graag kettingen en armbanden uitsnijden uit fietsband. Dus niet vouwen, naaien of iets maar met een klein mesje een figuur uitsnijden bv een tribal die je dan strak om je arm of nek kunt dragen. Wie weet een boekje, website of heeft informatie hierover.
Alvast bedankt, Natasja


Het is inderdaad moeilijk om er boeken of websites over alleen uitsnijden te vinden! De meeste gaan over gevouwen, gevlochten en/of met kralen of draad enz bewerkte stukjes binnenband.
De enige twee websites die ik vond die misschien een beetje van toepassing zijn, was een weblog met een soort handleiding, en een filmpje op youtube.
De weblog: http://eyesaflame.blogspot.com/2010/08/hello-green-craft.html . Hierin wordt uitgelegd hoe je een binnenband van een fiets bewerkt tot sieraden.
De meeste zijn met verf bewerkt, maar er is er ook een bij waaruit patronen geknipt zijn, dit is misschien een beetje wat Natasja bedoelt?
Op http://eyesaflame.blogspot.com/2008/03/double-demo-part-1-recycled-bike-inner.html staat de basis, en in deel 2 staat er een voorbeeld van een uitgeknipte armband: http://2.bp.blogspot.com/_qg6AJc3L3WE/R-sOjXl_3uI/AAAAAAAAAmE/dZwGPGjCpm4/s1600-h/bracelet_final.jpg .
Je kunt eerst op papier een patroon (na)tekenen of overtrekken van een figuur dat je mooi vindt. Vervolgens knip je het uit het papier. Dit papier kun je dan als een soort sjabloon gebruiken, die je op de open- en schoongemaakte fietsband legt. Langs het papieren sjabloon kun je dan het patroon overtekenen (met lichtkleurig potlood of 'n dun krasje van het mes), waarna je de fietsband kunt uitsnijden of -knippen.
Een filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=tNt_KIHqVD0
Verder kun je nog allerlei andere websites met sieraden van binnenbanden vinden via images.google.nl, met zoekwoorden als 'recyling art' en fietsband of 'inner tube'.
Een paar voorbeelden van 'gewoon' geknipte en als halsketting te gebruiken fiestbanden staan bijvoorbeeld op dit forum: http://jennydebode.ning.com/group/creatiefleven/forum/topics/recycling-hergebruik
Heleen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop