Figuurzagen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 016
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben op zoek naar allerlei tekeningen om te figuurzagen.

Anneke, Anne-Mieke 't Hart en Yvonne Zwart schreven alle drie: In kleurboeken zijn misschien de (eenvoudige) figuren te vinden die hij/zij zoekt?

Van S. Nijenhuis kreeg ik de volgende omschrijving:
Ik heb voor mijn kinderen lampen gemaakt. Als voorbeeld heb ik kleine plaatjes uit boeken gehaald, b.v. Donald Duck of Dopey (van de 7 dwergen). Die plaatjes heb ik op een kopieermachine een heel aantal keren vergroot. Juist omdat het hele kleine plaatjes waren, hadden ze niet zo verschrikkelijk veel details. Uitstekend materiaal om te figuurzagen! Ik hoop dat Aldy er iets aan heeft.

En Ph.J.Ruiter gebruikt bestaande boekjes die te koop zijn:
Ik ben zelf in het bezit van o.a. het boekje "Puzzels figuurzagen" van Cantecleer. Patrick en Patricia Spielman - ISBN 90-213-2520-9. Vrolijke legpuzzels voor kinderen. Koe, giraffe, eend, vis, appel, clown, ballon. De ontwerpen zijn van verschillende moeilijkheidsgraad.
Zie ook dit boekje

Bij La Riviere -creatieve uitgevers- komt/kwam maart/april 1999 uit: Van Carla Dallinga en Marlinde Merx "Figuurzagen bij de voordeur" Grappige uithangborden, zonnige naambordjes, gezellige plantenbakken en handige hulpjes voor bijvoorbeeld tuingereedschap.

In het boek Creatief bezig zijn (hobbyideeŽn en werkstukken voor het hele gezin) van Wim Kros staat een patroon van een vogel zoals jij beschrijft. Dit boek is waarschijnlijk te leen bij de bibliotheek. Het is een prima patroon want bij ons op school zijn ze diverse malen gemaakt in de bovenbouw. Succes ermee.
Anja Willems

Zoek naar meer figuurzaagboeken


Even mijn medewerking aan je goede en handige site en nieuwsbrief. N.a.v. de vraag over de fladderende vogel het bijgevoegde document met tekeningen en beschrijving.
Met vriendelijke groet,
Ben Kort
==
== Ik heb het document op een HTML pagina gezet.
== Je kan het vinden op:
== Nieuwsvogel
==

In de bibliotheek zijn heel veel figuurzaagboeken te leen, hierin staan ook vogels.
Jolanda

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop