Kleine plastic flesjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 148
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben leerkracht in groep 6 en kreeg van iemand een doos vol kleine plastic flesjes waar drinkyoghurt in heeft gezeten. De wikkel kan ik er gemakkelijk vanaf halen en dan blijft er een leuk, wit flesje over met een lichte 'ronding'. Wie heeft een idee wat ik daarmee kan doen in mijn groep? Ik dacht al aan iets voor Sint Maarten of Sinterklaas.
Groet, Pietje Horjus


Snij er de bovenkant er netjes en recht vanaf. Teken er met watervaste stift een patroon op (als je een voorbeeld aan de binnenkant in het flesje vouwt, kan je wellicht het patroon 'overtrekken')
Vul de vlakken of de tekening in met watervaste stift, of met verf. Zo krijg je een leuke pennenhouder voor op het bureau. Maak het stabieler door onderin zand of gips te storten.
Succes
Corrie van der Steen

Ik heb zelf ooit zo'n flesje gekregen van mijn dochtertje, voor moederdag. Er stonden een paar zelf gemaakte bloemetjes in van papier op een steeltje van een rietje waarvan je het bovenste stukje kunt ombuigen. Het viel wel steeds om, dus misschien een klein bodempje van gips er in gieten.
groetjes Jacqueline Koster

Plak er een bolletje op, bv. van krant of goedkope tafeltennisbal en je heb de vorm van een poppetje. Laat het aankleden als sint, piet, kerstman enz. Leuk met oude lapjes of crepepapier.
succes Joke.

Plak er dik touw om dat staat erg leuk.
Groetjes Corrie

Laat de kinderen het schilderen. En doe er een lichtje in en dan heb je een leuk gekleurde lampion :D
Kan heel leuke kerstverlichting worden!
Groetjes Madelon Meijer

Ik zag laats dat kinderen van lege flesjes heksen hadden gemaakt, door het flesje te verven of door het flesje met papier te beplakken het hoofd was gemaakt van een houten balletje, maar kan ook van een kous gemaakt worden die op gevuld is. Dit kan je ook met sinterklaas doen en zwarte piet.
Tjalda Hoving

Je kunt er leuke popjes mee maken door er een hoofd van wattenbolletjes erop te bevestigen. Het lijfje kun je omwikkelen met restjes wol. Door met de restjes wol 'te spelen' kun je het poppetjes kleren aan trekken bijvoorbeeld een gestreepte trui met spijkerbroek. Uit een stukje karton knip je de voeten die je er onder plakt en klaar is Kees of Klaasje of ...... Pietje.
Succes en groetjes van,
Marian

Je kunt met pailletjes en glittertjes en lintjes enzo, er een leuk flesje van maken en dan kunnen ze er pennen en potloden enzo indoen. Maar je kunt er ook nepbloemen in doen die je zelf heb gemaakt.
groetjes Faria
ex-groep 6 leerling

Ik ben ook leerkracht in de middenbouw. Zelf heb ik ook al een aantal van dit soort flesjes bewaard met het doel er ooit sneeuwpoppen van te maken. Wat mij hierbij het leukst lijkt is om de leerlingen diverse materialen aan te bieden zoals stof, papier, restmateriaal etc waarmee ze zelf hun eigen sneeuwpop kunnen maken. Zo krijg je niet 30 dezelfde sneeuwpoppen.
Anita

Hoe vind je dit werkje?
Leuk - of - Meuk


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes