Lege fotokokertjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 114
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb een aantal kokertjes thuis liggen, waarin voorheen fotorolletjes zaten die ik wil gebruiken om te knutselen (Let op: dit is een oude vraag. De fotorolletjes zijn ondertussen op).
Dus ben ik op zoek naar knutselideetjes voor kinderen. Ik werk met kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Dat betekent niet dat de activiteit geschikt moet zijn voor alle leeftijden, want ik kan de groep in leeftijdsgroepjes opsplitsen. Ik hoop dat er mensen zijn die mij kunnen helpen. Alvast bedankt.
Judith Mol


Ik werk met 5-6-7 jarigen en daar zitten altijd wel 'tandenwisselaars' bij. Aangezien moeders altijd die tanden willen hebben doe ik die meteen in een (fotorol) kokertje en laat die door het kind zelf versieren. Trots kunnen ze hun tand dan veilig mee naar huis nemen zonder hem te verliezen.
José van Kooi

Maak er een muziekfeestje mee. Stop in de kokers verschillende materialen zoals: rijst, vermicelli, zand, schroefjes, steentjes enz. Deksel erop en schudden maar.
Als je kinderen een auto of iets anders laat maken van kosteloos materiaal kun je de kokertjes er heel goed bijgebruiken, kinderen zien er van alles in.
Voor kleuters: Laten versieren en er een mooi tandendoosje van maken.
groeten Betsie

Ik gebruikte die fotorol-kokertjes altijd om plakkaatverf in te doen. Je kunt de potjes prima afsluiten en hoeft geen verf weg te gooien.
Groetjes Helma.

Fotokokertjes kun je gebruiken om een traktatie te maken. Fotokokertje vullen met bijv hazelnootpasta, doe het in een wc-rolletje wat je versierd hebt en steek er soepstengels bij.
De kinderen vinden het heerlijk.
Ik weet niet hoeveel kokertjes je hebt, want voor het volgende heb je heel veel kokertjes nodig. Vul een opblaasbaar zwembadje met de kokertjes en laat de kids er heerlijk in spelen. (ballenbak-idee)
Groet, Erica

Van de kokertjes van fotorolletjes kan je leuk en soort geluiden memorie maken. Stop in steeds 2 kokertjes hetzelfde materiaal, bv. rijst of macaroni of knikker en vul zelf maar in. Zet de kokertjes uit en door te schudden aan de kokertjes zoek je dan 2 dezelfde bij elkaar, hetzelfde principe als memorie.
Dus de eerste speler schudt met twee kokertjes en zet ze op dezelfde plaats weer terug als ze niet hetzelfde zijn. Dan de volgende speler enz. Alle kokertjes moeten er wel hetzelfde uitzien!
Verder kan je met de kokertjes ook leuke dingen maken in het principe van strijkkraaltjes, je krijgt dan een veel groter werkstuk. Dit kan je gebruiken om het lokaal te versieren, of straks het thema lente op te vrolijken. Maak dan bv. een bloem en laat de kinderen de dopjes van de kokertjes schilderen in leuke kleurtjes.
Succes er mee,
Josien

Dit is niet direct een antwoord op de vraag, maar ik gebruik de kokertjes om kraaltjes, kleine sluitspeldjes enz. in te doen.
Groeten, Corry van Dongen.

Bevestig de kokertjes op een plankje en versier met zwart (zelfklevend) vilt. Maak een gaatje in het plankje om op te hangen. Rond het kokertje kan je je lievelingshalssnoer hangen en in de koker je bijpassende oorringen of ring steken. Leuk voor moederdag.
Groetjes, Jacqueline

Met de fotorolkokertjes kun je ook heel leuk door de kinderen geurtestjes laten maken: gaatjes laten prikken in de dekseltjes, thuis geurende dingen erin laten doen als koffiepoeder, kruiden enzovoorts en dan kijken of een ander kan ruiken wat jij erin hebt zitten. Leuk spel. Niet echt een knutselopdracht, maar wel een hele leuke ontwikkelingsopdracht!
Een fotorolkokertje kan ook heel leuk het neusje van een varkentje of ander dier zijn. Laat de kinderen er zelf het dierenhoofd bij maken.
Gr. Katja

Met de kokertjes voor fotorolletjes kan je een leuk raketje maken.
Edwin Dierssen
**
** Ik heb het idee op internet gezet
** Zie: Raketje
**

Bij ons op school worden die kokertjes heel goed gebruikt voor de verflessen. Je kunt er kleine beetjes ecoline en/of verf indoen. Zodoende verknoei je niet veel verf en wanneer je het niet meer wilt gebruiken heb je maar een klein beetje weg te gooien. (Of goed af te sluiten)
Aletta Tigchelaar

Je zou de kokertjes kunnen versieren en er bloemzaadjes of kruiden in kunnen kweken met de klas of misschien zand of grind erin doen of ander materiaal en muziekinstrumentjes ervan maken met div geluiden
Groetjes Bierlaaf

* Je kan opdrachten in de doosjes stoppen, dan kunnen de oudere kinderen het voorlezen en de kleine kinderen doen wat er gevraagd wordt.
VB. Drink een glas water... Teken een zon...
*Je kan gezelschapsspellen, puzzels e.d. nummeren en dezelfde nummers stop je in de kokers.
VB. Nummer 1 plak je op een damspel en in 2 kokers zit ook een 1: die twee kinderen spelen tegen elkaar.
Nummer 2 op 'Mens erger je niet'. Dan kan je 2 of 3 of 4 kokers nummer 2 geven. Het is plezant om te zien hoe lief oudere kinderen met de kleuters omgaan.
* Ik heb die kokers ook gebruikt in de klas, om de tafels te trainen. Plak nummers op de kokers van 1 tot 6. In de kokers zit één of meerdere opdrachten.
VB. 5x6=... Kind werpt met een dobbelsteen en werpt 5! Dan neemt het een koker met 5 erop en lost de som op. 5x6= 30. OK dus je mag de koker houden. Is het fout, dan gaat de koker terug bij de hoop. Wie het meeste kokers heeft, wint. Maak groepjes van 4/5 kinderen, dan moeten ze niet te lang wachten op hun beurt.
* Maak er een memoriespel van. Stop telkens 2 dezelfde kleine voorwerpen in kokers.
VB. Knikkers; duimspijkers; sleutels; kurken; knopen...
Mimi Olaerts

Nu in de tijd voor carnaval zou je ze kunnen beplakken met gekleurd papier en dan als ogen en neus gebruiken voor carnavalsmakers, clowns enz.
Wat je verder met fotorolletjes zou kunnen doen, is een quiz maken. Dit is niet misschien echt een knutselonderwerp, maar voor de kinderen wel heel leuk, vooral voor de oudere. Je doet dan verschillende soorten witte poeders in de potjes en laat de kinderen via een beslisboom ontdekken welke poeder in welk potje zit. (Het kost wel even wat voorbereidend werk).
Veel plezier Sandra

Je kan met de lege fotodoosjes een heel leuk 'gehoor' memorie maken.
Je doet telkens in twee doosjes het zelfde, bv macaroni, twee knopen, mais, een knikker, rijst, een paperclip etc Je doet net als bij de spelregels van het gewone kaartjes memorie alles door elkaar en zoek de twee zelfde bij elkaar.
Erg leuk om te doen!
Groetjes Ida

Van de fotorolletjes kun je een treintje maken. Beplak de fotorolletjes met leuke kleurtjes. Maak een locomotiefje en een grote schoorsteen daarop. En overal natuurlijk wielletjes eronder. Maak dmv ijzerdraad de treintjes aan elkaar vast.
Je kunt ook van fotorolletjes een rups maken. Beplakken en aan elkaar maken met chenilledraad. Denk aan sprieten en ogen en de staart die uitloopt in een punt!
Een rammelaar is ook een idee. Plak de fotorolletjes dan wel (zelf) met hele sterke lijm vast! Beplakken en rammelen maar! Misschien een idee bij thema muziekinstrumenten!
Dan kun je er ook een soort mega brede lage palmfluit van maken. Allemaal fotorolletjes op verschillende lengte afzagen en vervolgens de fotorolletjes aan elkaar lijmen en verven. Blazen maar!
Veel plezier ermee!
Groeten Marleen van de Pol

De kokertjes kun je ook gebruiken als bakjes om kleine kraaltjes in te bewaren. Dat doe ik zelf namelijk thuis ook. Als ze niet doorzichtig zijn kun je in de deksel een klein kraaltje klemmen, zo kun je makkelijk zien welke kleur het is zonder de deksel open te doen.
groetjes Sandra

Je kunt er muziekinstrumentjes van maken. Of een geluiden- of geurenmemorie.
M.v.g.
Ingmar Adam

Je zou de kinderen kastelen kunnen laten maken of auto's van afval. Allemaal doosjes verzamelen en sateprikkers als assen en de kokertjes als wielen en knutselen maar!
Wat ook leuk is om er rammelaars van te maken door er rijst in te doen.
mvg,
Jerome

Mijn dochter heeft daar een leuk spel voor. Maak een hele grote bullseye. (zo een schietschijf met getallen en gekleurde ringen) die je op de grond kan leggen van papier of stof. Geef alle kinderen een kokertje met een dekseltje erop. Om het uit elkaar te houden kan je de dekseltjes schilderen in kleuren zodat er geen onenigheid komt van wie welk dekseltje nou is. Je neemt het kokertje in de hand en doet dat zo dat het dekseltje naar voren wijst en dan knijp je in het kokertje en plop de deksel schiet weg. De ring waar hij terecht komt is het aantal punten wat je hebt gehaald.
Schiet me ineens te binnen, maak er met klittenband en stof een dartboard van, weet niet of het blijft kleven want ik weet niet hoe hard dat eraf plopt.
groeten Francis

Je kan het voor diverse dingen gebruiken. Zoals: Pootjes voor dieren, ladekastjes, auto's, voor de lagere klassen zou je ze een stellingkast kunnen laten maken van bijvoorbeeld een kruidenier of een atelier, waar allerlei potjes staan met diverse dingen erin.
Groetjes Josette

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop