Garagedeur schilderen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 027
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Hoe krijgen we een figuur op onze garagedeur?

Hierop kwamen veel reacties binnen. Er waren natuurlijk manieren die overeenkwamen en andere waren erg verrassend. Ik heb alle ideeŽn even op een rijtje gezet en als er meer inzenders waren met hetzelfde idee dan staat de extra inzender met alleen de naam erbij.

Vergroten bij een bouwbedrijf:
Ook ingezonden door: Jolanda

Voor mijn oudste zoon heb ik op de muren van zijn kamer Bert en Ernie geschilderd. Het zijn tekeningen uit een kleurboek die ik bij een zaak die bouwtekeningen kopieert laten vergroten. Het kon in zwart wit of kleur. Je krijgt zo een juiste verhouding in de breedte en in de lengte. Het koste me f 7,50 maar dat had ik er graag voor over.
Het scheelde me een hoop werk. De achterkant van de tekening heb ik toen bekrast met een vet tekenpotlood. De tekening op de muur geplakt. De lijnen aan de voorkant overgehaald, en hup de tekening staat op de muur en schilderen maar. Ook nog hartstikke leuk om te doen.
Groetjes Carin Peters.


Hokjes overtekenen op de deur.
Ook ingezonden door: Monica van Putten, Marianne Weustink, Ina Gotz

Ik heb bij ons in de straat twee deuren beschilderd: Eťn met een Dick Bruna (Nijntje in de auto) en een met Tasmanian Devil. Het ging zo:
Eerst de originele tekening verdelen in niet te veel hokjes, ongeveer 10 x 10. Dan de deur ook in 10 x 10 verdelen. Dan met een watervaste viltstift elk vakje natekenen. Lijkt moeilijk, maar gaat echt makkelijk. (Bij Nijntje had ik een extra grap: de snorharen van Nijn zijn ook meteen de draaiknop van de deur). Dan elk vak inkleuren met de juiste kleur verf, verven tot de viltstiftlijn. Tenslotte de viltstiftlijn overtrekken met een dun smal kwastje.
Groeten,
Hans Aalbersberg

==
== De voorbeelden van Hans heb ik op Internet gezet.
== De garagedeuren zien er erg mooi uit!
== Garagedeur
==


Diaprojector over overheadprojector gebruiken.
Ook ingezonden door: Mirjam Mulder, Cis Aartsma, Dries de Swart, Jolanda, Marianne Weustink

Ze moet het plaatje wel onder een dia projector leggen en dan met een water vaste stift het plaatje over tekenen. Zo doen ze het ook op de kleuterschool.
groetjes Jannie


Een passer-vergroter

Wat ook kan is een apparaatje kopen bij een hobbyzaak of boekwinkel, dat is een soort passerachtig ding waarin je een potlood kunt steken om dus te tekenen en met een punt over het tekeningetje te gaan, deze vergroot het dan ook heel ver uit, ik ben helaas kwijt hoe zo'n ding heet, maar als je het zo uitlegt weten ze absoluut wat je bedoelt. Het scharniert op twee punten.
Succes!
Jolanda


Extra tips:

Voor het verven op muren - of garagedeuren - lijkt mij daarna acrylverf zeer
geschikt als je het na droging ook nog voorziet van een transparante
beschermlaag (vernis). Ik heb zo al menig voorwerp, deuren, muren, kasten
versierd. Veel succes!
Cis Aartsma.

.... eventueel kun je met zwart bouwplastic een luifel maken bij bovenzijde garagedeur. Van garagedeur af tot zo'n 2 meter van deur af zo genoeg moeten zijn. Hierdoor maak je het op de garagedeur nog iets donkerder en dat is ten voordele van de projectie.
Dries de Swart

.......Het figuur netjes uitknippen en op de juiste plek op de deur plakken. Nu kan de contour getekend worden. Dan steeds een stukje eraf knippen zodat het volgende stukje getekend kan worden. Het is een heel geknip maar werkt wel en kost alleen wat kopietjes en een heleboel tijd.
Groetjes mariŽlle de Jong

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes