Pasgeboren

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 020
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zoek dingen die ik kan maken met de kinderen voor een pasgeboren broertje of zusje.

Ik heb wel een idee voor jouw zus en zwager. Wat dacht je van een hobbelpaard ik denk zelf dat dat heel erg leuk is en bovendien zijn ze in de winkel heel erg duur. Je kunt dan op een stuk papier teken en misschien is er wel een boek over hoe je ze moet maken.
Groetjes Petra Bruins


Petra, het is inderdaad heel leuk om zelf iets te maken. Bij alle neefjes en nichtjes die ik heb gekregen, en dat zijn er heel wat, heb ik het ook gedaan en dat was heel leuk. Je hebt het over een mobiel. Ik weet niet in welke stijl de babykamer wordt gemaakt, maar wat dacht je bijv. van een mobile met allerlei dieren? Uit een kleurboek kan je heel goed voorbeelden halen. Voorbeelden op hout overnemen en uitzagen met de figuurzaag of lint zaag. Je kunt het verven (wel goede verf gebruiken i v m de veiligheid van peuters die alles in de mond stoppen) in de kleuren van de kamer. Een ander onderwerp is natuurlijk ook leuk, bijv. kabouters, winnie the poeh, voor mijn part sesamstraat. Bij de laatste mobile die ik heb gemaakt heb ik in het midden een doosje gemaakt met daardoorheen de stokjes waaraan alles hing (lekker stevig!) en in het doosje had ik een muziekdoosje gehangen. Onder uit het doosje kwam dus het trektouwtje waaraan ik ook nog iets had gehangen. Staat vreselijk leuk en was heel geslaagd. De vorige die ik maakte, had als thema zee en vaart (tja, wat moet je anders voor een zeeman?)
Groeten, Annette Pors


Een heel leuk idee om je zus en zwager te verrassen. Ik heb zelf voor een hele goede vriendin een commode olifant gemaakt. Dat is een olifant gemaakt van witte pluche en die is zo groot als een halve deur. De oren en poten van de olifant zijn zakken waarin je de badthermometer de zalf het kammetje en nog meer dingetjes kunt stoppen die je bij het in bad doen of bij het verschonen van de luier bij de hand moet hebben. Mocht je geÔnteresseerd zijn in het patroon, dan kun je me mailen op (dit is niet meer mogelijk)
Groetjes Petra.


Je vroeg om leuke ideeŽn voor een pas geboren baby, kraampakket. Zelf maak ik luiertaarten, heel simpel en erg leuk.
Je neemt van kruidvat de kleinste luiers, een heel pak, rol elke luier op met een dun touwtje er omheen. Nu heb je zo'n 28 rolletjes, misschien heb je ze niet allemaal nodig maar 24 wel.
In een taartvorm (springvorm) van 24 cm (deze verwijder je later natuurlijk weer) kun je de bodem vol zetten met rechtop staande rolletjes, steek hierin vanaf de bovenkant een satťprikker, hier druk je voorzichtig weer een luier op. Het is de bedoeling dat je zo een taart krijgt in piramide vorm, de tweede laag bestaat uit 8 luiers en de laatste drie bovenaan. Om elke laag strik je een mooi satijnlint in een kleur die in het kamertje past.
Op de randen van de taart doe je van verpakkingsmateriaal (van die houten sliertjes die bijv. bij een flesje wijn zitten) dit bevestig je met een lijmpistool. Op de sliertjes zet je muisjes van fimo klei, die je vooraf gebakken hebt in de oven.
Veel plezier ermee
Jolanda


Een mobiel voor baby's: aan een ijzeren kapstok kan je van alles ophangen: kleine knuffelbeertjes, prentjes die je de fiere broertjes of zusjes zelf laat uitknippen, pluimpjes aan kraaltjes...
Zorg er wel voor dat de kleine ukkepuk er niet aan kan trekken (verstikkingsgevaar!)
Heel tof zijn ook kleine belletjes aan stoffen lintjes, wel HEEL goed vastmaken! (ik gebruikte de originele mobiel waarop mijn zoontje was uitgekeken en hing er figuurtjes aan, zo keek hij er weer uren naar!)
Juf Heidi


Voor mijn vriendinnen heb ik regelmatig een kraampakket samengesteld, waarvan ik alle cadeautjes zelf gemaakt heb. Hier een paar ideetjes.
Als je weet hoe het kamertje eruit gaat zien is het leuk om de kleuren terug te laten komen in je werkjes. Het figuurtje uit de behangrand kun je vergroten en een boekensteun van maken. Diezelfde figuurtjes kun je gebruiken voor een mobiel, of uitzagen uit triplex en op babyhangertjes plakken, op een muziekdoosje bevestigen, kapstokje van maken. Ook leuk is een spiegeltegel met daarop houten figuurtjes, of iets leuks met fimoklei. Er zijn ook woodsies in de handel, kleine houten figuurtjes, waar je zelf figuren mee kunt leggen( bijv. een trein of clown) en die je op van alles (zie hierboven) kunt bevestigen.
Een succes is ook altijd een tandendoosje, een klein spanen doosje kopen en daar een figuurtje van hout of klei op bevestigen.
Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Hopelijk heb ik je een beetje geholpen hiermee, veel plezier en succes,
Groetjes Yvonne


Heb een leuk idee voor de leerkracht of andere mensen.
Je neemt van die kale kleding hangertjes waar babykleertjes op hangen in winkels als je daar een leuk stofje en wat lintjes om heen wikkelt dan blijven de kleertjes hangen en het staat erg leuk. Ook kan je een bezemsteel met een stof bekleden die stof neem drie keer zo lang als de bezem en die naai je aan een kant dicht op de dikte of iets dikker van de bezemsteel dan schuif je het stofje om de bezem en je heb een gerimpelde bezemsteel waar alle gekregen kleertjes aan hangen die de ouders krijgen je moet nog wel even twee haken in de muur draaien waar de bezem op hangt.
Veel succes.
Groetjes van Judith.


'n Idee voor Peter Kox en Petra voor babypresentjes: beschilder 'n bord, beker etc. met porseleinverf bijvoorbeeld 'n beertje, ballonnen of i.d. De gebruiksaanwijzing staat op de porseleinverf die je bij een hobbyzaak haalt.
Succes! Marita


Ik heb denk ik wel tips voor beide vragen.
Je kunt een kijkkastje maken van hout ca. 15 x 20 cm en 4 cm diep. Verdeel het in allemaal kleine vakjes en maak dan van bijv, een washandje een heel klein washandje dat leg je op het eerste vakje, een klein speentje in het tweede vakje, een paar veiligheidsspelden in het derde vakje en zo vul je het kastje tot alle 12 vakjes gevuld zijn.
Jolanda.


Meestal maken wij bij zo'n gelegenheid een album. Iedereen krijgt een blaadje (kan ook een rond vouwblaadje zijn en dat later op een gekleurd A4 plakken). Alle kinderen maken daar een tekening op en schrijven er wat bij (als ze dat kunnen) Ze kunnen er bv een wens bij schrijven. In lagere groepen kan een volwassen er bij schrijven wat de kinderen zeggen.
Alle blaadjes worden samengevoegd en dan kun je er nietjes doorheen doen, perforeren en er dan zo'n plastic rug doorheen doen. Net wat er aanwezig is. Een van de tekeningen plastificeren en als voorkant gebruiken. Leuk voor hogere groepen voor de andere kinderen in het gezin... Een zelfgemaakt verhalenboekje maken, met verhalen en tekeningen van de kinderen uit de klas.
Groetjes Mirjana


Wat dacht je van een schilderijtje, met bijv. handjes in verf, van grote broer of zus en daarbij allerlei teksten, bijv. wat ze met hun nieuwe broertje of zusje willen doen, of hoe leuk ze het vinden dat ze grote broer of zus worden.
Ook een spanen doosje, voor de eerste tandjes, zelf beschilderd of beplakt.
Met textielverf kun je ook leuke dingen maken, je laat de kinderen een tekening maken en als die klaar is neem jij die tekening over op textiel en trekt dat over met textielverf, daarna even strijken (kun je het n.l. zonder problemen wassen) en op bijv. een slabbetje of hemdje naaien of plakken.
Hopelijk heb je hier wat aan gehad, groetjes Yvonne.


Wij maken weleens een versierde slab. Met jongste kleuters van papier, met de oudsten van stof en dan iets erop stempelen of naaien of borduren.
Ik kwam een leuk gedichtje tegen voor deze gelegenheid:

Koning baby

Koning baby is mijn broer
Hij is lief en hij is stoer
Hij is nieuw en hij is klein
Iedereen wil bij hem zijn.

Hij wordt geknuffeld en gevoerd
en door bezoek gekoekeloerd
Mamma zegt: mijn grote vent
als hij poept en als hij boert
en de woordjes die hij kent
zijn urre, ahh en oehh.

Wel wat aandacht ben ik kwijt
Want ik word een grote meid
Hij is koning, ik prinses
Hij is 0 en ik al 6.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop