Geld geven bij trouwen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 164
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft een leuk idee om geld te geven voor vrienden die gaan trouwen?
Sandra


Zoek mooie takken buiten en ga van geld bloemen origami. Maak er een leuk bosje van door er ook echte bloemen door te verwerken of doe het in een bloempot.
succes Arja

Vraag een plaatselijke Bakker om het geld in een brood te stoppen voor hij dit afbakt en als je zelf over en broodbakmachine beschikt kun je dit zelf prepareren.
Jan Dekkers

Bij een hobbyzaak kun je boekjes krijgen, maar die kun je ook lenen bij de bibliotheek. Geld vouwen in diverse vormen!
gr. Josette

Ik heb wel een aantal ideetjes (mede dankzij alle creatievelingen die op onze bruiloft waren en de opdracht hadden gekregen om zoveel mogelijk kleingeld te geven i.p.v. de gevraagde envelopjes...)
* Geef een geldboompje. Koop een buxus, doe er een leuke pot omheen en hang de waarde van het geld in muntstukken (aan een lintje) in het buxusboompje.
* Rolletjes kleingeld (van de bank of uit een winkel) deels ingegoten in beton, dat wordt kappen dus... Wel voor het gemak de papieren verpakking om de rolletjes laten zitten en eventueel een plastic zakje eromheen, bovenkant van de rolletjes uit het beton laten steken.
* Goudklomp van bouwschuim maken en in het midden een zakje met geld verwerken. Gebruik bijv. een oude schoenendoos en verf/ versier deze als schatkist, vul deze deels met bouwschuim, doe er een zakje geld in en werk af met nog een dun laagje bouwschuim. Let op, het schuim gaat nogal uitzetten houd daar dus rekening mee. Als het bouwschuim droog is kun je het goudkleurig verven en versieren met wat plak steentjes nep sieraden en plastic muntjes.
* Kleingeld in een pot groene zeep/ gel/ dierenvoer of in iets anders wat goed bij het bruidspaar past of op hen van toepassing is.
* Kleingeld in bierdoppen vouwen
Nou, veel succes ermee!
Groetjes Tineke

Je kan in een bloempot takken steken van een boom. Zet ze vast in klei dat je nadien als het droog is bekleed met mos of iets anders. In de takken hang je dan geldstukken. Je kan ook een paar geldstukken in de klei steken. Verpakken in doorschijnend folie en een leuke cadeau om af te geven.
Christel

Vouw er hartjes van en er zijn heel wat boekjes over geld vouwen. Kijk eens in de bieb
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Maak 2 ballonnen en stop daar briefgeld in. Je kan de ballonnen ook versieren bijvoorbeeld als bruid en bruidegom,
Met vriendelijke groeten,
Wouke Lans

Wij hebben een keer een vissenkom gevuld met geld een plantje erin gedaan en een mooie goudvis.
Dit was puur omdat we een grapje en een onderonsje hadden over een goudvis. Tip: kijk naar iets grappigs wat jullie allemaal nog weten en wees creatief daarin.
Nog een tip: Dit idee kan natuurlijk ook:) Dan zeg je erbij jullie eerste huisdier samen. In ieder geval heel veel succes.
Groetjes, Marijn

Zet een kaal boompje in een pot, of een grote tak met zij takken. Hang hier geld( briefjes) aan, je kunt ook los geld verpakken in bloempjes van crepepapier. Maak wat blaadjes ertussen, en briefjes met goede wensen.
Met klein geld kun je de namen op een karton plakken, of de trouwdatum.
Een leuke trouwspaarpot doet het ook altijd leuk.
Er zijn ook taartpuntjes te koop van karton, je kunt ze ook zelf maken. Zie bijv: Taart cadeau
Daar kun je geld instoppen en met alle puntjes samen een taart vormen.
Zet er een bruidspaartje op.
Succes,
Bep

Mijn dochter en schoonzoon, kregen op hun trouwdag een paraplu en aan ieder uitende was geld bevestigd! Heel leuk, en het is zo gebeurd, het geld voorzichtig vouwen en met een leuke lint bevestigen aan de paraplu.
MVG Pia.

Geld geven: Je kunt van bankbiljetten harmonica's vouwen, die in het midden samenbinden, dan heb je een vlinder, maak een grote gekleurde bloem van verschillende soorten inpakpapier, bevestig de vlinders op die bloem, je kunt zelfs camouflagekleuren gebruiken zodat de vlinders niet opvallen.
Groeten Betsie

Kunst voor aan de muur:
nodig: muntgeld (5-10-20 en 50 cent), wissellijst (afmeting afhankelijk van bedrag en ontwerp, ik heb 50x60 cm gebruikt), dubbelzijdig plakband
Werkwijze: Verf (de voorzijde) van de achterplaat van de wissellijst in een lichte kleur. Teken een vaas met bloemen (of ander ontwerp naar keuze) met een potlood op de geverfde zijde van de achterplaat. Plak vervolgens de muntjes met dubbelzijdig plakband over de potloodlijnen.
Tot slot inlijsten en je hebt een origineel cadeau.
succes
Ria

Bij vrienden kan je dit op een originele manier doen.
Wij hebben ooit veel muntjes in een grote emmer met zwarte zeep gedaan. Het heeft bijna 1 jaar geduurd voor ze alle muntjes uit de zwarte zeep hadden verzameld.
we hebben ooit volle en lege drankflessen verstopt in de tuin waarbij ze het statiegeld konden recupereren. (150 bakken dus geld van de bak + leeggoed flessen)
Je kan het geld vouwen tot bloemen en deze in een boeket afgeven. (dan ziet wel iedereen hoeveel je geeft)
Je kan in de bank rolletjes vragen voor kleingeld en deze dan verpakken als bonbons in een grote doos (veel telwerk voor de ontvangers)
succes,
Marleen

Je koopt een plant vb Ficus of struikje dat ze buiten kunnen zetten met takjes, je maak met het geld waaiertjes en hang het dan in je plant met een mooi lintje.
veel succes
vriendelijke groeten
micheline

Je kan een 'wissel' foto lijst kopen en op die grote een tekening maken met de hobby's interesse die het bruidspaar boeien, en dat op hard karton of stevig papier overgetekend, en toen heel 'kinderlijk' uitgepikt of knippen en daar achter het geld doen.
Hup in de foto lijst en je hebt een schilderij.
Of een 'geld' boom maken. Je koopt een plant met kleine blaadjes, en er zijn kleine knijpertje te koop (denk aan de kerst knijpertjes) Je kan dan de blaadje van de plant namaken en dan in de plant hangen.
Deze vind ik zelf wat minder, maar het is wel grappig, hebben ze een huisdier dan kan je een zak voer kopen, bijv. ze hebben een kat dan koop je een zak kattenvoer en je doe daar in het 'kleine' geld, en ongemerkt hebben ze bijv. 50 euro onverwacht, en het bruidspaar zal 'misschien' denken wat moet ik met een zak kattenvoer. Maar er is voor jullie lol vooraf, en voor hun een leuk ding achteraf.
Succes....
Jannie Buitelaar

Je kan een plant kopen en hier en daar geldbriefjes aan de takken hangen. Het hangt ervan af wanneer ze huwen in de paastijd kan je zoín tak kopen waar je in plaats van eitjes er nu geld aanhangt.
Christiane Janssens

Versier een kleine conifeer met witte strikjes waaraan kaartjes met wensen of kleine envelopjes met geld hangen. Dit kan ook heel goed op een receptie gebruikt worden. Alle genodigden vullen een kaartje in, doen het geld erbij in een envelopje en hangen het in de wensboom.
Veel succes.
Groet,
Annemarie

Maak een cadeau vouwdoosje.
Corrie van der Steen
Dit werkje heb ik op de website gezet: Cadeau doosje vouwen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop