Glazen potjes gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 104
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb een paar vierkantige glazen potten hoogte ongeveer 18cm en breedte 8 cm.
En kleinere die zijn 15 hoog en 7 breed.
Heeft iemand een tip wat ik met die potjes kan doen? (Of kan ik er iemand blij mee maken?)
Groetjes An.


Met glasverf kun je heel mooie windlichtjes maken van deze potten. Je hebt enkel je eigen fantasie nodig om er iets moois op te verven, en natuurlijk penselen en glasverf. Waxinelichtje er in, aansteken en geniet van het schouwspel.
Daarnaast kun je op de potten in plaats van met verf, ook met stofjes werken. Zo krijg je bijvoorbeeld heel mooie bewaarpotten, waar je knopen, knutselspullen, etc in kunt bewaren.
Veel succes en plezier met het knutselen!
Groetjes,
Petra

Maak het potje goed schoon en plak er grote figuurstickers op, bijv. een landschapje of kerstfiguren. Met verf in de stickers maak je het kleurrijk en persoonlijk. Zo kun je alle kanten verschillend bewerken. Het nadeel is dan wel dat je steeds ook de andere kanten tegelijk ziet. En kant bewerken is duidelijker.
Ook heb ik wel eens bloemen gevouwen van origami-papier en de vlakke kanten van het potje bewerkt met zandschilderen en er de bloemen opgelijmd. Ook leuk als er een deksel bij is: een grote bloem bovenop! Dat zijn nog eens leuke potjes om kleine (knutsel)spulletjes in te bewaren!!
Met vriendelijke groet,
Rita Vos - de Geest

Je kan met de glazen potten zelf kaarsen maken of bloembollen zetten of misschien met waxinelichtjes windlichtjes maken met gekleurd zand.
Groetjes Bierlaaf

De vierkanten glazen potjes daar kun je mooie windlichtjes van maken. Of gewoon kleine dingetjes in bewaren zoals knopen, draad. Staat altijd leuk op je bureau.
Groetjes Alice Grijzen.

Maak ze goed schoon met ammonia en trek er dan voorzichtig loodlijntjes op, in vakjes rondjes, of wat je maar leuk vindt. Dat lood zit in een knijpflaconnetje, dus makkelijk, maar wel voorzichtig. Als dat droog is, ga je het inkleuren met Glasverf. Dat kan in verschillende kleuren. Zet er een waxine lichtje in en klaar is kees.
Groetjes Cathrine

Met glazen potjes kun je leuke schud potjes maken. Je kent ze wel die je om schud en waar dan sneeuw of glitters naar beneden vallen. Van bv fimo klei maak je een poppetje (goed glazuren zodat ie tegen water kan) Je kunt ook plastic figuurtjes gebruiken uit surprise eitjes. Als er deksels aan zitten plak je het figuur op de deksel, je vult de pot met water en een berg glitters.
Je kan ook uit plastic bladen rondjes perforeren. Sterretjes zijn ook erg leuk. Dat stop je in het potje met water. Smeer de schroefrand in met wat lijm en draait de deksel erop. Goed laten drogen! Zodat de lijm droog is als je hem om keert. Is hij goed droog schudden maar!
Zit er geen deksel op, plak je hem op de onderkant van het glazen potje. Dan doe je lijm aan de rand je spant er een plastic zakje over en maakt dit vast met een stiekje.
Goed laten drogen dan een vierkant plaatje erop leuk verven
Dit is ook heel erg goed te doen met lege potjes van baby voeding.
gr Femke

Met de potten kun je leuke windlichten maken. Heb je de deksels nog dan is het misschien mogelijk om er een olie lamp van te maken. Je kunt ze beplakken met servetten en daarom heen verven met verf alsof de pot bevroren glas is.
Je kunt ze op een onderzetter plakken en deze dan versieren met zijde bloemen, vogels, vlinders. Aan de bovenkant kun je rondom ook een bloemen versiering doen. Je kan er ook nog een stevig ijzerdraad aan de bovenkant om doen zodat je het kan ophangen. Veel plezier met alle dingen die je krijgt aangereikt.
Groeten Vera Boukens

Van die glazen potjes kan je een leuke sneeuwbol maken hieronder een beschrijving
Wat heb je nodig?
een glazen pot met deksel
een poppetje
wit krijt
goede (watervaste) lijm
een rasp
Hoe maak je het?
Maak eerst de glazen pot en het deksel heel goed schoon. Op de binnenkant van het deksel lijm je een poppetje. Laat de lijm eerst heel goed drogen voor je verder gaat.
Is de lijm goed droog? Vul dan het potje met water. Rasp wit krijt (dit wordt de sneeuw) en strooi dit in het water. Smeer wat lijm aan de binnenrand van het deksel en schroef het deksel op de glazen pot. Laat de lijm goed droog worden.
Als de lijm droog is kun je de pot omdraaien. Schudden maar om het te laten sneeuwen.
tip 2:
Ook kan je leuke waxine lichtjes maken.
Wat heb je nodig?
een glazen pot met deksel
crepe papier
boeklon
Sterke lijm (technicol)
Hoe maak je het?
om de glazenpot kan je verschillende kleuren crepe papier plakken, wanneer je om deze laag crepe papier een laag boeklon plakt blijven deze mooi zitten.
Een waxine lichtje eromheen en het ziet er erg leuk uit.
Groeten christel

Je kunt ze gebruiken om een soort tentoonstellinkje in te maken. Nu de lente er aankomt zou ik er wat bloembolletjes in doen, met wat kuikentjes bijvoorbeeld.
In de herfst doe je er mooie herfstbladen en kastanjes in etc.
Het mooist is om er een paar bij elkaar te zetten.
Anita Jongkind

De potjes kan je heel mooi versieren met servage. Je koopt enkele leuke servetten, haalt er de overbodige witte laagjes af zodat je alleen nog de tekening overhoudt. Je knipt de tekening mooi uit en kleeft deze met lijm (er bestaat speciale lijm om servetten op hout, glas, plastic, dakpannen, bloempotten, enz. te kleven) op de potjes. (Eerst een laagje lijm, dan de servet en dan nog een laagje lijm.) Laat enkele uren drogen en doe er dan wat zand en een kaarsje in. Je kan er ook altijd wat suikerboontjes/snoepjes insteken en het potje cadeau doen.
Een ander leuk idee: verf de potjes met glasverf. Je print/tekent/kopieert een leuke tekening op een blaadje papier en kleeft deze aan de binnenkant van de pot. Kleur de tekening aan de buitenkant van de pot in met glasverf. Haal het papier aan de binnenkant weg en laat de verf drogen. Je kan de potjes dan gebruiken als vaasje/leuk geschenkje/enz. (Van beide technieken zit er een foto van een "voorbeeldje" in bijlage.)
Els Hautekeete
==
== Voorbeelden
==

Als je de potten bekleed met papier-mach. Met een dun laagje met wit vloeipapier of mooi gekleurd reist papier dan krijg je een prachtige vaas.
Je kunt de potten ook vullen met decozand, allerlei kleuren, en dan laagjes maken. Met heel dun kippengaas een hangmatje maken en er dan een theelichtje in hangen ziet er erg mooi uit.
Berthie

Ik beplak met mijn klas glazen potjes met andere stukjes gekleurd glas. Voor bijvoorbeeld moederdag of kerst. Als de potjes beplakt zijn en de lijm is droog, smeren ze er tegelvoegsel tussen. Vanuit de winkel is dit wit, maar met een beetje verf heeft het al snel een gezellig kleurtje. Na het drogen nog even schoonmaken met wat water en een schuursponsje en je hebt een hele leuke kaarsenhouder (voor bijvoorbeeld waxinelichtjes).
Het is nu alleen nog even zoeken naar een atelier o.i.d. waar je 'goedkoop' aan restjes gekleurd glas kunt komen. Misschien zijn er ouders of andere bekenden die glas in lood maken of die aan Tiffany (glas in lood, maar dan eenvoudiger) doen.
I. Adam

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop