Knutselen met grote doos

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 135
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Mijn dochter wil met haar kinderfeestje gaan knutselen. Wij hebben laatst zo'n grote kartonnen doos gekregen dat er ongeveer 5 kinderen in kunnen.
Wie weet daar raad mee?
Alvast bedankt
Mvg Nienke


Met zo'n grote doos zou je een prinsessenkasteel kunnen maken, lekker roze verven. Boven vierkantjes eruit knippen voor torentjes. Ramen maken die open en dicht kunnen en een deur natuurlijk.
Je kunt het ook beplakken met papier (vraag behang in de winkel waar ze niets meer mee doen).
En/of met stofjes beplakken.
Je kunt er ook een restaurant of huis van maken, wat je maar wilt. Een poppenkast is ook nog een optie. Kunnen ze daarna oefenen en een voorstelling geven.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Fijne verjaardag en succes ermee.
Groetjes Brigitte.

Een beetje afhankelijk van de wensen van je dochter zou je er een sprookjeskasteel van kunnen maken. Maak een poort (bijv bruin) en kantelen van de deksel.
Of anders een huisje of zo (deksel boven als dak maken, ramen en deur erin. enz)
Als je dit alles uittekent, dan kun je dat de kinderen uit laten prikken. Knippen is wat moeilijk bij karton. En dan mogen ze het geheel zelf verven. Geweldig.
Vraag de ouders de kinderen oude kleren aan te geven, en geef ze eventueel dan nog een vuilniszak aan ter bescherming.
Anja Hobbelen

Je kunt er misschien gaten in maken (ramen en deuren) en ze dan zelf als een huisje op laten schilderen.
Of je maakt op de doos de omtrekken van bijvoorbeeld een aapje enz. en dan snijd je daar het hoofd uit en dan mogen kinderen die zelf schilderen en dan op de foto als hun knutselwerkje.
Ik hoop dat je er iets aan hebt.
x Marlie

Van de grote doos zou je de meiden een prinsessenkasteel/kamer kunnen laten maken. Een deur uitsnijden en wat ramen. De muren behangen met verschillende materialen, fotolijstjes van karton maken (met een mooie tekening erin) en ophangen, kettingen van papier maken en die een mooie plek geven in de kamer. Je kunt ze dan nog prinsessen kroontjes laten maken, als ze dan klaar zijn met knutselen kunnen ze nog lekker spelen in hun eigen prinsessen kamer.
Groetjes Patricia

Met een grote doos heb je wel wat mogelijkheden. Teken er een huis, kasteel op. Snij er venstertjes en een deurtje (slechts 2 zijden insnijden, zodat dit open en toe kan) uit. Laat de kindjes de doos schilderen. Ik heb ooit met playmais er bloemetjes en andere figuurtjes laten opplakken. Het kan natuurlijk ook met stickertjes. De kinderen vonden het leuk om eerst hun kasteel te maken en daarna konden ze zich verkleden in prinsjes en prinsesje, ze werden ook geschminkt. Plezier gegarandeerd.
Els

Je kunt een prinsessen/prinsenfeest organiseren.
De doos wordt het kasteel, zelf alvast een deur eruit snijden (kan misschien ophaalbrug worden), ramen en kantelen.
De kinderen kunnen het kasteel buiten met roosjes, raamomlijstingen, mooie randen versieren. Voor de binnenkant: schilderijtjes, mooie randen, tafelkleed. Andere knutselideeŽn zijn dan nog: kroontjes maken, een mooie ceintuur, een ketting van pastasoorten, na het rijgen goud spuiten.
Veel plezier, Mireille

Heb zelf vorig jaar een huis gemaakt van een doos. Staat nog succesvol te zijn. Deur uitsnijden, een kant vast laten zitten voor het openen en sluiten, raam uitsnijden en versieren maar, buiten met bloemetjes, vlinders, tuin.
Maar ook een poppenkast behoort tot de mogelijkheden, een knikker(ballen) spel, Of een boot? Kom we gaan picknicken. Gebruik je fantasie, word weer kind. Meerdere dozen een grachtenpandjes rij?
Gr Omanel

Daar kun je ze een leuk huis van laten maken, ramen er in maken, een deur en lekker spelen. Als de kinderen iets ouder zijn maak je er samen een leuke tijdmachine van, lampjes van kerstverlichting, die knipperen erin verwerken en bedenk een leuk verhaal over reizen in de tijd, verkleedkleren erbij, holbewoners, ridders en prinsessen, een reuze pret zullen ze hebben.
groeten Betsie Dogger

Ik heb laatst ook zo'n grote kartonnen doos gehad en ik heb er met de kinderen een huis van gemaakt. Eerst de ramen en deur erin, die gewoon open kunnen klappen, hartje in de ramen en een dakraampje. (Heb ik wel zelf uitgesneden met een stanleymes) Van de bovenste flappen met een extra stuk karton een schuin dak van gemaakt en van een melkpak een schoorsteen.
De kinderen hebben het huis geverfd en bloemen ervoor getekend in het gras en een mooi rood dak.
Vergeet de bel niet, de rest van de dag hebben ze erin gespeeld thee gedronken met hun eigen serviesje.
Veel plezier ermee
Marja

Als er 5 kindjes in jou doos kunnen, lijkt het me leuk om er een kasteel van te maken. Bovenaan knip je torens en ik zou er geen dak opmaken,
Snij vensters uit en beplak ze met gekleurd papier, oranje/ geel je kan het kasteel gebruiken voor halloween. en er 's avonds een staanlamp in plaatsen.. Versier het met spoken en spinnen
Verf de muren van het kasteel grijs.
Mijn vriendin heeft dit gemaakt voor haar kinderdagverblijf.
Groetjes Joske
==
== Zie Halloweenkasteel
==

Dat is heel erg leuk om een speelhuisje van te maken!
Maak gaten in de doos voor ramen en een deur. De kinderen kunnen er een echt snoephuisje van maken: laat ze mooie motiefjes schilderen, papieren bloembakken opplakken, gordijntjes maken, een deurbel, een schoorsteen etc. Dan kunnen ze er als het af is lekker taart in eten ofzo.
groetjes, Merel

Zet de doos op de kop. Snij er een deur en een raam (of meer ramen) uit. Laat de kinderen het huis mooi versieren. Verven is een optie, maar je kunt ze ook allemaal gekleurde figuren er op laten plakken. Zo krijg je een heel vrolijk huisje. En met plakken is het voordeel dat ze er daarna ook gelijk mee kunnen spelen. Als de doos te klein is voor het aantal kinderen dan kun je de tafel er als huisje bij pakken. Een groot kleed er over heen leggen, zodat dit helemaal over de zijkanten valt. Zo krijg je de muren van het huis. Dan heb je 2 huisjes. Kunnen de kinderen ook nog bij elkaar op bezoek. Veel plezier!
Suzanne de Vrij

Maak er een Hans en Grietje huisje van. Met snoeplijm (volgens mij van suiker en eiwit) laat je het huisje versieren met spekkies e.d.
Anita Jongkind

Het lijkt mij een leuk idee om een auto te maken.
Je moet eerst de doos schilderen, en natuurlijk ook de onderdelen. Met dik karton kan je de wielen maken. En met ijzerdraad kan je makkelijk een stuur maken. Voor de rest kan je zelf kiezen.
Dan lijm je er gewoon alles aan. En dan kunnen ze om de beurt autorijden!
Groetjes Laura

Je kan er een huis, auto op schilderen en dan kan je er met spelen. Ofwel maak je er een taart van en laat je de kinderen er in kruipen en als je kind dan komt springen ze er uit.
Groetjes Kelly

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop