Hamburgerbakjes versieren

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 159
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zoek een leuk idee om samen met een klas hamburgerbakjes te versieren.
Eventueel thema als halloween, sint.
Marina


Verven met verf die daar geschikt voor is.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Zijn het van die piepschuimbakjes? Dan kun je er een leuke boot van Sinterklaas van maken. Papieren Sint en pieten op een prikker erin steken. Een lapje stof aan een sateprikker rijgen en erin steken.
Voor een ander thema zou je ook een bootje kunnen maken en dan een wedstrijd houden wie het eerst het bootje naar de overkant blaast.
Betsie

Probeer het eens may decopatch. Dit is het beplakken van het object met (stukjes) papier zodat er een fleurig geheel ontstaat. Een soort servettentechniek.
Groet, Joke

Van een hamburgerbakje kun je veel maken. Voor het thema sinterklaas kun je er heel eenvoudig een klein stoombootje van maken. Je laat de kinderen het bakje versieren met leuke versiersels en dan kun je nog een stokje in het bakje zetten. Daaraan kun je de vlaggenlijn ophangen. Laat de kinderen zelf vlaggetjes knippen.
Om het extra leuk te maken kun je een sinterklaas of zwarte piet bij doen. Dit kunnen ze maken met klei.
Veel suc6:)
Marijn

Je kan hoofden ervan maken: ogen, oren, neusgaten op de bovenste helft plakken of tekenen. En misschien tanden of een tong van binnen
Je kan ook aan de binnenkant een klein tafereel of verassing plakken, leuk of eng, en als het doosje dan opengaat heb je een soort kijkdoos.
P.Schwarzer

Ik zou er met papier-maché een dier van maken zoals een varken, een koe, enz...
Toch zou ik zorgen dat het nog open kan. Aan het deksel zou ik een kop maken en langs de onderkant eventueel poten. Binnenin kan je dan een rolletje touw, kluwen wol stoppen en waar de staart moet zitten zou ik het touw een stukje uit laten zitten. Mooi voor een pakje voor Moeder- of Vaderdag.
(Kan op bureau geplaatst worden, in de keuken gebruikt worden)
Wil je het op Sinterklaasdag of Pasen gebruiken dan zou ik het laten beplakken met versiering over deze thema's. Bij dat voor sinterklaas zou ik het dan laten vullen met snippers of stro, een wortel, een raap enz...
Voor Pasen zou ik groene snippers, een kippenfamilie of eieren laten inleggen (deze eerst kleuren, beplakken, beschilderen...)
Ook kun je deze laten beplakken om er een juwelendoosje van te maken. Dit kan met allerlei materiaal uit de natuur, met macaroni, met papier, enz...
Bij kinderen van het eerste leerjaar kan je er een letterdoosje, woordendoosje, sommendoosje van maken.
genegen,
Marleen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop