Heksen feestje

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 100
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zou graag een paar ideeen willen hebben voor een heksenfeestje om te maken samen met de kinderen.
Alvast bedankt gr Jolanda schuurman


- maak samen met de kinderen heksen hoeden. Van een stuk zwart papier een 'puntzak' rollen, vastplakken en versieren.
- ik weet niet hoe oud de kinderen zijn, maar anders kun je ook een sprookjes waar een heks in voorkomt na spelen(hans en grietje, sneeuwwitje, enz.) en dan eerst de kostuums en eventueel bepalende voorwerpen van het sprookje met de kinderen maken.
Groetjes Sanne van Buul

Op deze site staan leuke dingen voor een heksenfeest:
http://www.vanharte.nl
en deze is ook leuk om te maken:
Maak samen voor ieder kind een heksenhoed. Hier heb je voor ieder kind 1 1/2 vel zwart fotokarton voor nodig. Knip voor de rand een cirkel, zo groot mogelijk uit het hele vel fotokarton. Knip uit de midden een cirkel uit zodat er een rand overblijft. Maak van het 1/2 vel een trechter, en niet deze vast met nietjes. Maak aan de onderkant knipjes van ongeveer 1 cm. Stop de punt in de opening van de rand en vouw de knipjes om en plak deze vast aan de onderkant van de rand.
Versier de hoed met sterren, zonnetjes en maantjes van gekleurd papier.
Groetjes Sandra Schonewille

Kleuren van de kleding: zwart, paars, donkergroen en donkerblauw.
Heksenmutsen met een punt opzetten, te maken van zwart karton.
Een toverstafje van een dun houtje, goud of zilver of wit of zwart geverfd.
Beetje donkere make-up op / rond de ogen.
Heksen brouwen drankjes, dus laat ze zelf wat mengen, hoe oud zijn de kinderen? Voor de kleinsten verdunlimonade in allerlei kleuren - rood, groen, oranje, geel? Voor oudere kinderen zelf chocolademelk maken (per kind een beker, roer daarin van een theelepel echte cacao, twee of drie theelepels suiker, een klein scheutje water of melk en eventueel een half anijsblokje een dikke chocoladepasta-achtige 'prut' en doe daar hete melk bij - roeren en klaar. Of doe het alles bij elkaar in een pan op het vuur, roer dan goed met een garde en schep het met een grote soepschep in de bekers.
Of maak een grote pan met groentesoep van verse groenten, laat (afhankelijk van de leeftijd!) de kinderen zelf de ingrediŽnten snijden en wassen. Kijk voor de ingrediŽnten die je kan gebruiken in een kookboek of op een zakje kant en klaar gesneden groente in de supermarkt en koop die groenten dan los... Vergeet niet om ook groentebouillontabletten erin te doen (of beter, van te voren in poedervorm stampen en in een potje met etiket vleermuizenpoeder doen), anders is het flauw van smaak. Geef alle ingrediŽnten spannende namen: worteltjes heten geen worteltjes meer maar b.v.. oranje monstervingers of zoiets. Uien heten b.v.. tranenmakers, bloemkoolroosjes heten b.v.. harde wolken.... En neem een aparte soort vermicelli zoals lettervermicelli.
Veel succes!
Marjan, Veendam

Voor een heksenfeest had ik een piepschuim bal (doorsnede 20 cm) op een bezem gezet zaklamp aan de bezem bevestigd en een laken over dit alles heen, dan de ventilator eronder en het spook bewoog heen en weer.
De kinderen kregen groene limonade uit een glazen schaal met ijsblokjes waar een stukje dropveter in mee was gevroren (spinnenpootjes). Ook had ik een rubber handschoen met rode limonade ingevroren en een vinger ervan gebroken en ook in de schaal klaargelegd.
Ze aten er slagroomsoesjes bij, die noemden we heksenpuisten.
Om de beurt kwamen ze bij mij - de superheks- en kregen ze een blind doek voor, ik liet ze een stukje lopen en schopte dan een pan om, hier vertelde ik bij dat ze de soep omgegooid hadden en nu moesten helpen nieuwe soep te maken. Elke keer stopte ik iets in hun handen en vertelde van te voren wat het was, b.v.: kleine takjes = spinnenpootjes, steentjes = rattentanden, lauw water = koeienpies, veren = overjarige uil, plantenzaadjes = gedroogde pissebedden, een nat theezakje touwtje eraf = een dood padje enz. als je je fantasie gebruikt is er heel veel.
De kinderen werden allemaal als heks geschminkt, ze moesten allemaal een toverspreuk bedenken, we deden ook blind proeven, hetzelfde als voelen en ook hier gebruik je je fantasie, drakentranen, vleermuizen huid, vogelpoep enz. Je kan ook nog pompoensnijden en met het eten maak je een menukaart van te voren met magische namen.
patat = kindervingers met bloed = ketchup enz. Wij hebben een prachtig en spannend feest gehad waar nog lang over nagepraat werd.
Succes Jenny Stam

Met halloweeen heb je heel veel ideeŽn op internet om te knutselen. Bijvoorbeeld de ouderwetse pompoen ook heel goed uit een siercalabas te maken. Vind je het zonde om uit te hollen plak je er ogen een neus en een mond op.
Het is ook leuk een heksen cake te maken je koopt dan cake dropveters en snoep spinnen. De kinders mogen dan met de dropveters een spinnenweb maken is ie af krijgt iedere 'heks' nog een spinnetje om erop te leggen en dan smullen maar!
Je kunt met vuilniszakken een heksencape laten maken. Je knipt een vuilniszak in tweeen en aan de bovenkant maak je een touw vast en deze laat je beplakken met sterretjes maantjes katjes spinnen, net wat ze zelf maken van papier.
Voor een jurk knip je alleen armgaten en een hoofdgat.
Succes op het feestje.
Femke Langenberg

Op volgende site vind je een startpagina over heksenfeestjes, dus daar zul je vast wel iets vinden voor het organiseren van het feestje! Succes!
http://heksenfeest.jouwpagina.nl/
Lieselot Cottyn

Maak spaghetti zonder tomatensaus, en doe er zilveruitjes doorheen. Zo lijkt het op wormen met oogballen. Blinddoek de kinderen en laat ze voelen. Dan moeten ze zeggen wat ze denken dat het is. Na afloop mogen de kinderen het opeten.
Ik hoop dat je deze suggestie kan gebruiken.
Gr Jeffrey Verberne

Van de bijgevoegde tekening kun je een heksenslinger maken met de kinderen.
Om een speciaal toverstokje te maken, heb je een takje uit de tuin, een glazen knikker en een stukje zilverfolie nodig. Houd je vinger tegen het uiteinde van de tak. Wikkel de zilverfolie om de taak en ongeveer twee centimeter om je vinger. Haal je vinger weg en duw de knikker met wat lijm vast op die plek. Vouw de folie goed om de knikker heen tot het allemaal mooi aansluit.
Lange scherpe nagels om priemend mee te wijzen zijn ook typisch iets voor heksen. Je kunt ze maken door verschillende nagels uit te knippen uit dun karton en ze een kleurtje te geven. Plak ze vast bovenop je eigen nagels.
Groetjes en veel plezier,
Petra
==
== Voor de heksenslinger zie:
== https://www.knutselidee.nl/vouwen/heksenslinger.htm
==

Voor zo'n heksenfeest hebben wij voor onze zoon toen hij 12 werd een spoken tocht in het donker georganiseerd, wij hadden toen wat vrienden van een iets oudere neef ingehuurd die hadden zich om de vijver verstopt en kwamen tevoorschijn als er groepjes voorbij kwamen (wel met wat begeleiding) voor de afsluiting hadden we grote skeletten gemaakt die ze mee mochten nemen naar huis van lichtgevende glasverf een heel werk maar ook dankbaar.
Veel succes ermee.
groetjes Tonnie Lansink

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop