Herhalende activiteiten

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 187-1
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Mijn vraag is of iemand mij kan helpen aan ideeen voor activiteiten die repeterend/herhalend zijn.
Ik werk veel met autisten en herhaling is belangrijk.
Groeten Anne Velthof.


Ik weet niet welke leeftijd de doelgroep heeft, maar m'n 6 jarige zoon (ook autistisch) houdt van prikken (prikblok) en kleine vierkantjes knippen van gekleurd papier (die dan later weer in een plakwerkje verwerkt kunnen worden). Wat ook een fijne repeterende bezigheid is: pepernoten maken (vooral het draaien van de 'balletjes' deeg), (fimo)klei kralen maken (ook weer het rollen van de balletjes), (vinger)haken, breien (met gewone breinaalden, maar tegenwoordig ook heel fijne brei ringen), weven, punnikken.
Hopelijk kun je hier wat mee!
Groetjes
Miriam

Het is inderdaad belangrijk om steeds dingen te herhalen bij autisten. Daarom moet je steeds blijven vertellen vooraf wat je gaat doen en hoe je het gaat doen. Dat geldt eigenlijk voor alles, een spelletje een museumbezoek, een vakantie etc. Je kunt er een gewoonte van maken dat je bijvoorbeeld elke zaterdag naar het museum gaat op de zelfde tijd en steeds weer een andere afdeling bezoekt, wat hij zij leuk vind. Vooraf kan je dan samen iets drinken en tussen het bezoek door ook in het museumcafé. Wel natuurlijk op een vaste tijd. En na afloop kun je samen nog even napraten hoe hij/zij het vond. Veel plezier samen.
Groetjes van Judith.

Gebruik een wipe-board, maak daarop een weekschema en zet daarop, evt. met picto’s of voorbeeldfoto’s, waarom, wanneer ze wat gaan doen en waarmee gewerkt zal worden.
De toch zo heel belangrijke 3 W’s Wanneer, waarom, waarmee. Als je dat altijd aanhoud kun je met veel autische kinderen aardig wat bereiken.
Het ligt er natuurlijk aan waarvoor type autisme en hoe hoog of laag functionerend ze zijn.
Hou voor creavakken e.d. vaste dagen en vaste uren aan.
Succes en met vriendelijke groet,
Joke Staal

Zelf werk ik ook met deze doelgroep en wij bieden ze regelmatig het weefraam aan. Misschien heb je hier iets aan,
groet, Maria

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje