Huishouden

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 085
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zoek een knutselwerkje voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar over het thema 'huishouden', dus iets met emmers, afwas, schoonmaak. Helpen thuis dus.
Heeft iemand een tip voor mij?
Groet,
Mirjam Frimpong


Ik heb wel een idee om met het thema huishouden te knutselen.
Het is heel leuk om de kinderen een groot vel te geven en een afwasborstel.
Hiermee kun je ze dan laten stempelen of juist vegen. Gebruik verschillende technieken.
Ook kun je natuurlijk een witte schoonmaak emmer pakken of een emmer die je wit geverfd hebt. (kan ook een popcorn emmertje zijn.) Laat ze die verven (kan met gewone plakkaatverf) dit kun je met de kwast doen maar ook met een afwasborstel en een tandenborstel. Laat ze de hele buitenkant schilderen. Later even aflakken met watervaste lak of met een watervaste vernisspray. Als de emmers droog zijn geef de kinderen een doek en kijk eens wat een plezier ze hebben in het poetsen met hun eigen gemaakte emmertje.
Ook is het leuk om ze het doekje zelf te laten maken dat kan door een katoenen lap te pakken of een ander stuk stof als het maar wit is. Bind dit vast op verschillende manieren met touw. ook kun je wasknijpers en paperclips eraan maken. Als je dat gedaan hebt maak je een emmer textiel verf (te koop bij de drogist) Doe de kinderen een PLASTIC schort of een vuilniszak met gaten aan. en laat ze het stof in de emmer stoppen. roer er een aantal keer doorheen. na een aantal min er even uithalen en even inlaten trekken. dan uitspoelen tot er geen kleurstof meer uit komt en dan kan je de touwtjes, paperclips en wasknijpers eraf halen en dan krijg je een heel mooi gevlamd doekje. dit geeft als je het goed uitgespoeld hebt niet meer af. Controleer dit wel altijd even door hem nog een keer onder de kraan te houden.
TIP: je kunt ook 2 kleuren gebruiken maar dan het doekje maar half in de verf houden of gewoon er op gieten met een bakje boven de wasbak maar let op je kleren de verf gaat er NIET uit.
Femke

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop