HygiŽne

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 091
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

We hebben een taak gekregen over het thema: HygiŽne. En ik zou graag wat knutselideeŽn willen. En een experimenteertafel met materiaal aanbod voor de kleuters aanbieden. Iemand leuke ideeŽn voor ons?
Alvast bedankt.
Fatima El Kasmi


Mijn zoon heeft op school voor het thema HygiŽne een papieren emmer op een vel papier geplakt daarbovenop met zilverfolie water en met de dop van een melkfles gestempeld. Zo lijken de kringen met blauwige verf net bubbels. Ook maakte hij een tekening van zichzelf vies en schoon. En een collage met knipsels uit tijdschriften; waar word je vies van en waarmee word je weer schoon.
Met vriendelijke groet
Sandra

Neem een spons en knip daar een leuk dier of zo uit. Leuk voor in bad of onder de douche.
Francis Planet

Je kan bij een tandarts/huisarts/ziekenhuis vragen om van die handschoentjes voor op de tafel, ook kan je proberen te kijken of de kinderen weten welke huishoud middelen ze waar voor moeten gebruiken, bijv. een bezem, een wc borstel, een vaatdoekje, een handdoek en een theedoek. Vaak komen hier de leukste dingen uit. (ook dit heb ik al eens gedaan op een BSO met de kleuters) Maar je kan bijv ook een tandenborstel pakken en vragen waarvoor dat is en waarom en waarom het niet hygiŽnische is om de tandenborstel van een ander te gebruiken.
groetjes Colinda van Oosterhout

Heel simpel in de experimenteerhoek, vieze dingen laten afwassen, met zeep, zonder zeep. Microscoop of vergrootglas erbij en laten vertellen wat ze zien.
Vieze doekjes laten wassen en drogen. Wat voor dingen krijg je gemakkelijk eruit en welke niet.
Dingen die schoon lijken laten bekijken door microscoop.
groeten Betsie Dogger

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje