In de pauze

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 137
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft leuke ideeen om in de herfst en winter maanden iets te doen tijdens de middag pauze op school als ze daar over moeten blijven.
Graag reacties b.v.d Sijcolien


Je kunt knutselen. Maak kleine werkjes, of je moet de werkjes ergens op kunnen bergen.
Denk aan kaarten maken, vouwwerkjes of plakwerkjes. Er zijn veel dingen te vinden op internet en deze site.
Bijvoorbeeld: Sneeuwlandschap met watten en plaatjes uit tijdschriften.
Glas in lood maken door en tekening met viltstift in te kleuren en daarna in te smeren met olie.
Met vriendelijke groet
Ellen Nelemans

Neem dennenappels, vet en vogelvoer. Als de dennenappels nog niet open zijn leg ze binnen te drogen. Meng het vogelvoer met het vet en steek de bolletjes vervolgens in de dennenappel. Hang ze vervolgens buiten op en gegarandeerd zullen er vogels op af komen.
Miek

Wat denk je van eigen gemaakte kerstballen in de boom. Je koopt allerlei kerststofjes en de kleuren rood, groen, zilver, goud en wit. Dan pak je verschillende soorten tempex ballen. De stof knip je in vierkantjes van 3 x 3 en je prikt de lapjes stof in de tempex bal. Een lintje eraan en je hebt een kerstbal.
Groetjes ingrid

Ga voorlezen dat vind iedereen wel leuk. Anders zorg je voor tekenpapier en/of kleurplaten en laat je ze lekker kleuren en of tekenen. Ga met de kinderen spelletjes doen
met vriendelijke groet erica

Spaar luciferdoosjes (of laat ze sparen) en beplak ze met stof/papier/kraaltjes etc. Leuk om cadeau te geven aan pappa/mamma, opa/oma.
Maak een 'sambabal' van een leeg W.C. rolletje. Beplak het rolletje met leuk papier, sluit een kant af door hem dicht te plakken,doe er wat droge bonen/erwten of rijst in en sluit ook de andere kant. Als alles klaar is kan je de muziekinstrumentjes gebruiken als je de volgende dag liedjes gaat zingen.
Er is heel veel mogelijk door kleine knutselwerkjes te zoeken denk er aan dat er ook wellicht jongens zijn, die iets 'stoerders' willen
Veel succes
Corrie van der Steen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop