Indianen ideeŽn

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 176
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Kan iemand ons misschien helpen met wat knutsel ideeŽn en spelletjes met het thema Indianen?
mvrg Jeanette


Laat de kinderen een oud T-shirt meenemen, beschilderen of tekenen met indianensymbolen, franje onder aan de rand maken, meteen een leuk kledingstuk bij indianenspelletjes of dansjes.
Bedenk een leuk regendansje bijv. drie keer rond lopen, naar binnen lopen en weer naar buiten, indianengeluiden erbij maken, zoek er een leuk muziekje bij.
Grote dozen of ronde kartonnen dozen verzamelen en maak een totempaal door de dozen te beschilderen en op elkaar te stapelen.
Pp onderwijssites (bijv kennisnet) vind je bij kleuter communities ook veel ideeŽn voor indianenspel en knutselwerk.
Maak een leuke hoofdtooi, een papieren ban met daarop verschillende kleuren papieren veren, niet ze eraan.
veel succes Betsie

Ik werk op de naschoolse opvang, en daar hebben we afgelopen zomer een indianen week gehad. We hebben met de kinderen indianen tooien geknutseld. Hiervoor kun de echte veren gebruiken, maar je kunt ze ook van papier uit knippen. Aan die tooien hingen we draadjes met kraaltjes. Je kunt de kinderen ook schminken als indianen.
De kinderen hadden allemaal een oud T-shirt meegenomen. Hier knip je de bovenkant af, zodat de mouwen er niet meer aanzitten. Onderin knip je stroken. Ze kunnen de shirts versieren met textiel stiften (bv. veren, totempalen, oorlogsbijl er optekenen.) Met een stuk elastiek doe je ze om hun middel, zodat ze een indianen rokje hebben.
Van lege dozen hebben we totempalen gemaakt. We hebben indianen kettingen geregen. Toen alle kinderen verkleed waren hebben we een (indianen) stoelendans gedaan, en dan lekker gek bewegen.
We hebben ook nog tenten gemaakt van bamboestokken. De kleden die we hier voor gebruikt hebben zijn eerst door de kinderen beschilderd met waterverf. Die tenten hebben we buiten opgezet, en de week afgesloten met een barbecue.
Was allemaal heel erg gezellig, en de kinderen vonden het hartstikke leuk. Hoop dat je hier wat mee kunt, en succes er mee.
Groetjes, Marijke

Van een papiertje kun je een miniatuur van een indianentent maken en vers dat dan met stiften en bovenop een paar kleine takjes.
Nikki Schaap

Ik heb een paar ideeŽn voor je:
1. Indianenkoekjes maken als spelletje/activiteit
2. Zoveel mogelijk veren verzamelen, op bijvoorbeeld een kinderboerderij, en hiermee een wedstrijd houden wie er van de veren een mooie Dromenvanger kan maken.
3. Grote keien verzamelen en beschilderen of er een wenssteen maken
4. Zelf een Indianendans verzinnen
5. Wie kan de mooiste wigwam maken van hout, dekens en ander materiaal
Groetjes Judith

Bouw een totempaal van oude dozen met de kinderen en laat ze deze zelf beschilderen, beplakken. Ook kan je van een oud t-shirt een indianenhemd maken en dit zelf beschilderen
groetjes,
Maren

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop