Kleine insecten

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 106
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er leuke tips voor het maken van kleine insecten. Zoals bijv een lieveheersbeestje op een notendop schilderen, maar dan anderen.
Alvast bedankt.
Groetjes Mrlie


- Een kei van een lieveheerbeest. Neem een mooie ronde kei met een wat platte onderkant. Rood schilderen, zwarte stippen erop en een kopje erop schilderen. Van vilt of chenilledraad zes pootjes eronder lijmen en voelsprietjes. Mooi aflakken.
- Lieveheersbeestje van een bierviltje. Leg een prop kranten op een bierviltje, plak er stroken kranten, ingesmeerd met plaksel, overheen. Laten drogen en schilderen. Pootjes en sprietjes eraan plakken.
- Lieveheersbeestjes druppelen. Met een brandende rode kaars druppels laten vallen op een wit blad. Dit moet natuurlijk wel onder toezicht gebeuren. (denk aan de haren van de kinderen!) Goed in de gaten houden wat er gebeurt als de kaars hoger of lager bij het papier gehouden wordt. De stippen erop tekenen met een fijne watervaste zwarte stift. Voelsprietjes en pootjes tekenen. Als je nog bloemetjes erbij wilt hebben kun je met verschillende kleuren kaars nog verder druppelen. Met water verdunde ecoline eroverheen. Steeltjes eraan tekenen.
==
== Zie ook Lieveheersbeestjes kaarten maken
==
- Lieveheersbeestjes rolstempel. Plak allemaal rondjes van sponzige vaatdoekjes met sterke lijm op een closetrolletje. Eerst goed laten drogen. Dan insmeren met een kwast met rode verf en rollen maar. Op laten drogen en met een zwart potlood of zwarte stift stippen en pootjes tekenen.
- Lieveheersbeestje vouwen. Schuine kruis aan de ene kant van een rood vouwblaadje, omdraaien en het rechte kruis aan de andere kant. In elkaar schuiven. In vorm knippen en van sits papier stippen, pootjes en een kopje erop maken.
- Lieveheersbeestjes stempelen (1). Met een halve aardappel rode verf stempelen. Daarna met spijkers met een grote platte kop (asfaltnagels) zwarte stippen erop stempelen. Met een kurk een zwart kopje stempelen. Met verschillende andere kleuren kunnen natuurlijk nog bloemetjes worden gestempeld.
- Lieveheersbeestjes stempelen (2). Met je vingers stempelen met behulp van een rood stempelkussen. (Improviseren: Sponsachtig keukendoekje of een lapje vilt met rode-stempelinkt of -ecoline besprenkelen) Met zwarte stift of zwart potlood de stippen, kopjes en voelsprietjes erbij tekenen.
- Vleugels van de vlinder zijn de beid handen van de kleuters
Cottyn Lieselot

Je kan kleine insecten verven op kleine steentjes. Als voorbeeld neem je insecten uit een insectenboek of encyclopedie.
Succes!
Ellen Klomp-Nelemans

Ooit heb ik eens bijtjes gemaakt. De romp daarvan was gemaakt met een pompom (dit maak je met 2 rondjes waar je geel en zwart touw rond bind en dan moet je die kartonnetjes doorknippen) de vleugels waren gemaakt op stevige plastiek (doorzichtig) en oogjes enzo met karton (dit kan je ook doen voor andere dieren)
Een bijtje kan je ook maken door een wc-rolletje te verven in geel en zwart. De vleugels maak je dan ook van karton die je dan aan het lijfje plakt. 1 Kant van het rolletje plak je toe met papierplakband en daar teken je dan een gezichtje op.
Een vlinder kan je ook maken mbv gekleurd papier. Dan knip je gewoon 2 vleugels en een romp en dan kunnen de kinderen de vlinder zijn vleugels beschilderen.
tot ziens
Kaat

Een leuk idee voor kleine insecten, als antwoord op de vraag: Rijg op een stuk ijzerdraad van ongeveer 10 cm gekleurde wattenbolletjes. Begin met een iets grotere witte als kop, daar kan je plakoogjes opplakken en met een stift een mondje tekenen. Ik heb in een stukje scoubidee, een stukje ijzerdraad gedaan, als voelsprieten.
Je kan ze ook aan elkaar lijmen, maar op ijzerdraad kun je ze buigen in een kronkel, zo heb je een leuke rups.
Vouw je er nog vleugels aan van ijzerdraad heb je een vlinder. maar dit is voor kleine kinderen lastig.
Zet ze op een sate prikker en ze kunnen in een plantje staan. Mijn clubmeiden van 11 en 12 jaar vonden het erg leuk, en het maken is een makkie.
groeten Carlien Verhoef

Wij hebben met onze knutselclub eens een spin gemaakt van de verpakking van meloenen. Deze bollen moeten zwart geverfd worden. De poten worden gemaakt van chenilledraad (uiteraard ook zwart) en je kunt wiebeloogjes gebruiken om er oogjes op de maken. Het resultaat is best 'eng'
In ieder geval succes gewenst vanuit Dwingeloo:
Marian

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes