Jampotjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 117
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Weten jullie iets wat ik kan doen met jampotjes? Het is voor kinderen van 9 of 10 jaar. Alvast bedankt.
Groetjes, Maartje


Windlichtjes maken door de jampotjes laten beschilderen met glasverf en er een kaarsje in zetten.
Groetjes Ingrid

Ik heb van jampotjes (die van Bonne Maman zijn hiervoor heel geschikt) theelichtenhouders gemaakt.
Je kunt ze met glasverf mooi laten beschilderen. Wat schelpenzand en een theelicht erin en je hebt een leuk
cadeautje voor Moederdag.
Groetjes, Lilian.

Je kan in de potjes potpourri laten doen, in de deksel kleine gaatjes maken. De kamer of de klerenkast zal er erg lekker van gaan ruiken.
Colinda Veenstra

Stickers er op en in kleuren met glasverf stiften er kan een waxine lichtje in gezet het lijkt op glas in lood succes verzekerd Henny

Stop het vol met vochtige watten en aan de buitenkant (tegen het glas ) bonen of andere zaden kunnen ze zie hoe die uitkomen. Later natuurlijk in de volle grond zetten.
succes Corine

Leuk waxine houder potje met glittertjes en allerlei frutsels die je er op plakt. Heb ik met de ouderen gemaakt
succes H Bosch

Misschien is het een idee om ze te gebruiken voor het poten van plantjes. Of het schilderen ervan en dan gebruiken voor waxinelichtjes.
Groetjes, Janine

Als je een tuin hebt of een balkon, dan schilder je de potjes mooi en doe je er een waxinelichtje in en dan 's avonds buiten zetten en aan steken geeft een mooi effect.
Gr Christina

Koop heel goedkoop zout. Spaar lege boterbakjes. Koop gekleurd bordkrijt (stoepkrijt kan ook maar dan krijg je vrij zwakke kleuren). Doe een klein beetje zout in het boterbakje, ga hier met een kleurkrijtje doorheen, flink draaien zodat het zout een mooie kleur krijgt. Strooi dit schuin in de jampot. Pak weer een beetje zout, nu een andere kleur krijt nemen. Zo krijg je hele mooie gekleurde laagjes in een glazen pot. Je kunt het ook een beetje schuin er in laten vallen: nog mooier effect. Zo doorgaan tot het potje helemaal vol is. De laatste laag wit en een stukje plastic er overheen(of deksel).
De kinderen zullen hier van genieten.
Succes, Jose Tammer
==
== Zie ook Zandlandschap.
==

Je zou ze kunnen beschilderen en er een vaasje van maken, bloemetjes erbij knutselen en voila; je kunt er ook een dier van maken door ze te beplakken (de jampot is dan het lichaam) en er bijv. gekleurde watjes in doen. Dan heb je gelijk een leuk cadeau voor moederdag.
succes, Ellen

Van jampotjes kun je mooie windlichtjes maken, glas verf om de potjes te versieren, kaarsje (waxine bijvoorkeur erin) en klaar ben je. De bodem afvullen met een laagje vogel zand geeft een stabiliteit voor windlicht en kaarsen.
Christine

Je kan met fimo klei leuke figuurtjes maken en deze aan de binnenkant van de deksel plakken en dan met wat kleine plastic knipseltjes en water weer in de pot laten zakken, deksel vast plakken en je hebt een schudbol.
A.Koning

Mijn dochter van toen tien, heeft op school de jampotjes geschilderd en toen een waxinelichtje erin gedaan, schijnt heel mooi door, dus de verf er niet te dik opsmeren.
Groetjes, Antoinet

Je kan ze verven en als pennenbak gebruiken.
groeten erica de jong

Met jampotjes kan je leuke theelichtjes van maken, simpel door op het potje leuke figuurtjes te verven en stickers te plakken en er een waxinelichtje in te doen.
Ook kan je er een leuk plantje in doen, dan heb je een uniek bloempotje.
Of je maakt er een pennenpotje van.
Melissa

Ik hou ook erg van knutselen en had een leuk idee:
Benodigdheden:
1 of meerdere jampotjes.
mooi dun vliegerpapier in verschillende kleuren.
lijm.
een schaar.
eventueel pailletjes of veertjes.
een kaarslichtje
Beschrijving:
1: knip mooie figuurtjes uit. (bijv. een bloem, hart, kerstman enz.) in verschillende kleuren en vormen (die bijvoorbeeld een mooi landschapje vormen.)
2: kijk hoe je ze op het potje wilt plakken en kijk of het past.
3. plak alle figuurtjes op het potje.
4. doe het kaarslichtje in het potje en steek hem aan.
SUCCES!!
groetjes Eva.
==
== Zie ook Sfeerlichtjes.
==

Algemeen zie ook Glazen potjes.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje