Juffendag

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 097
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Op veel scholen hebben ze tegenwoordig een juffen dag aan het eind van het schooljaar. De juffen en meesters vieren dan allemaal tegelijk de verjaardag en dus hebben de kinderen die dag spelletjes en zo.
De leraren willen dan graag een zelfgemaakt cadeautje van de kinderen maar ik vind dit moeilijk te verzinnen. Dus iets voor juffendag.
Voor dit jaar is het te laat, maar nu kan iemand insturen wat ze dit jaar gemaakt hebben en dan kunnen we daar volgend jaar gebruik van maken.
Met vriendelijke groet
R. Mentink


Dit jaar kregen wij als afscheidscadeau van groep 2 een halsterschort met daarop de handen van de kinderen van de groep omgetrokken, op de bovenkant had men een leuke groepsfoto af laten drukken, de kinderen hadden zelf hun naam in hun hand geschreven.
De leerlingen allemaal 1 bloem laten meebrengen en laten geven, ook uit eigen tuin, het wordt een prachtig boeket. Of een bloem laten maken van servetje of zakdoekje
Ook een gezamenlijk cadeau waar men op school gemak van kan hebben is erg leuk, wij kregen jaren geleden een picknicktafel die erg veel door allemaal wordt gebruikt. (niet iets wat kinderen zelf maken, maar een eigengemaakt tintje kun je er zo aan geven. (verven, namen erin branden of zoiets).
De kinderen een schilderij samen laten maken.
dit waren mijn ideeŽn
groeten Betsie

Tafellaken - Ieder kind op briefkaartmaat een tekening laten maken en de naam bij laten schrijven. Bij de print/copy shop kan je dit op een tafellaken laten drukken. Je kan het tafellaken kant en klaar kopen of per meter op de markt en dan zelf even zomen.
Kookherinneringsboek - Ieder kind zet op A4 formaat zijn/haar lievelingsgerecht, al dan niet zelf geschreven en voorzien van eventueel fotootje, tekeningen, versieringen, etc. Het is juist leuk als het er verschillend uit ziet. Zorg dat je vanaf het begin van het schooljaar foto's maakt van alle gebeurtenissen en verwerk die er ook in. Zo heeft de juf of meester naast alle heerlijke recepten een leuke herinnering aan alles wat dat schooljaar is gebeurd. Ik heb alle tekeningen en foto's in plastic multo mapjes gedaan en in een multomap gestopt. De voorkant natuurlijk speciaal versierd. Je kan ook een smalle ordner of plakboek gebruiken.
met vriendelijke groet
Helene Bavelaar-Sasburg
Leiden

Op de theedoek of handdoek kan je door je kinderen een tekening met textielstiften laten maken. Dit is een speciaal cadeau voor iemand zoals een leerkracht. Ook kan je zoiets doen als ze iets groter zijn met glasverf op een theeglas of een ander soort glas. Zelfs een vaas kan leuk beschilderd worden.
Veel succes.
Thea

Verf een spandoosje. Voor weinig te koop bij xenos. succes gegarandeerd! Of koop bij ikea een houten fotolijstje, foto van je kind erin en klaar. Deze cadeautjes doen het ook goed bij opa's en oma's is mijn ervaring!!
groetjes Brigitte

Bij ons op school maken we voor elke juf of meester meestal een apart cadeautje.
Dit kan zijn voor een motor rijdende meester, een papieren paspop met verschillende motorpakken die je om de pop kunt vouwen. Kookboek, sieraden (van papier of afval), voor een juf die gaat verhuizen een zelfgemaakt boek met plaatjes over inrichting van het huis. Een boek met tips voor de vrije tijd, papieren bos bloemen, enz.
Ans Udw

Als je een cadeau namens de hele klas moet geven is een plafondplaat, versierd door de kinderen, leuk. (Je moet dan natuurlijk wel plafondplaten hebben in de school.) Verder zijn zelfversierde vazen en T-shirts leuk. (Dat is dan meer voor de leerkrachten zelf.) Boekjes, waarin de leerlingen elk een pagina versieren en/of beschrijven, (kookboekjes zijn ook leuk), zijn ook altijd mogelijk.
Groetjes
Annika

Als oud juf heb ik van de kleuters bij mijn afscheid een mooi wit kookschort gekregen waar alle kinderen met watervaste stiften een tekening op hadden gemaakt. Hij is ontzettend mooi geworden en ik vond het erg leuk om dit te krijgen. Dit hoeft natuurlijk niet door alle kinderen betekend te worden, maar kan natuurlijk ook door ťťn kindje betekend worden!
Succes, Leonie

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes